Søndag møtte vi FIL2 på ærverdige Lerøy Arena. Sist hjemmekamp mot Nordreisa ble en positiv opplevelse på fortet vårt, og gleden av å få spille hjemme igjen var stor. Det kan nevnes at FIL2 er det eneste laget som har tatt poeng fra oss så langt denne sesongen, men hjemme skulle de få kamp om hvert eneste spark.

Kampen åpnet med mye dueller og vi slet litt med å etablere angrep etter bakken. Etter et kvarter begynner spillet å fungere slik vi ønsker og vi scorer et fint mål etter et vakkert angrep. Erlend Pedersen får æren av å sette ballen i mål. I denne perioden triller vi ballen med tempo og presisjon. Etter vell halvspilt omgang er vår gamle storscorer (fersk i løpet av høstsesongen) Michael Stangnes på rett plass til rett tid og øker ledelsen til 2-0. Vi fortsetter å spille ball med tempo og det hadde ikke vært noe å si på om vi hadde øket ledelsen, men vi måtte vente til rett før pause før undertegnede får en enkel jobb med å sette ballen i mål etter et vakkert innlegg fra Stangnes. 3-0 og pause på Lerøy Arena.

I pausen blir vi enige om å opprettholde tempo og konsentrasjon i 90 minutter. Vi har i de foregående kampene ikke fullført kamper med trøkk, men heller dabbet litt av etter å ha komfortable ledelser. Dette må vi endre på da mange av våre gjenstående kamper vil vare i 90 minutter + tillegg.

Andre omgang starter med et brak fra hjemmelaget. FIL2 får knapt låne ballen overhode og SIK spiller på egne premisser, og det tar ikke lang tid før 4-0 noteres. Michael Stangnes kommer rundt på kant og serverer Reidar på blank goal og setter derav ballen enkelt i mål.
Skjervøy er farlige på dødballer i år. Etter en kort corner fører Øyvind Nilsen ballen inn mot feltet. Øyvind legger inn en hard ball og muligens er den via Erlend Pedersen før ballen havner i nota. Etter speaker å bedømme blir Erlend kreditert sitt andre for dagen. 6-0 kommer på straffespark av Reidar, mens 7-0 blir scoret av midtbanegeneral Chuck. Vår ballvinner og ballfordeler blir flyttet frem som indreløper og det tar ikke lang tid før han banker ballen via tverrligger og inn. Morsomt å se Chuck på scoringslisten.
Det siste målet blir scoret av Øyvind Nilsen. Nilsen slår inn en corner, men blir klarert ut igjen mot Nilsen. Kaptein for dagen tar ballen med inn på en berøring før han skrur ballen opp i lengste vinkel. 8-0 og dagens vakreste.

Kampen dabber av og vi loggfører en ny sterk hjemmekamp. En kamp der vi får trent på relasjoner og tempo via lagdelene, samt påfølgende opprullinger langs sidene. Det hadde vell ikke vært noe å si på om vi hadde hatt noen flere mål, men vi blir for upresise i avslutningene mot slutten av kampen. Alt i alt en god kamp på fort Skjervøy.

I denne kampen har vi også to nye comback. Lennart Waage og Øystein Skallebø har over lengere tid supplert treningsgruppen på Skjervøy og vi kan med stor glede melde om at begge disse er klar for å bidra i høst for Skjervøy IK. Vi rullerer bevisst på laget og gir flest mulig spilletid for å være beredt på skader og eventuelle suspensjoner, og ansienniteten til disse 2 kan ikke settes i tvil fra noen.
Videre går vi inn i en ny treningsuke og allerede lørdag er det TUIL2 som står på motsatt banehalvdel på TUIL Arene. Steve, Hans C, Lars Petter og Truls er for tiden skadet, men vi regner med å ha Hans og Steve tilbake i trening denne uken.