I første runde av SIK-Quiz. Skulle vi ha svar på følgene:

1. Vi skal fram til de to som la grunnlaget for Skjervøy Idrettsklubb i 1930. Sammen med mange ungdommer som ønsket å bygge samfunnet opp på Skjervøy. Det sies av historien at disse to hadde stor myndighet og tillit i samfunnet. Disse to var også kollega. Denne ene ble formann og den andre ble leder av SIK-Turn. Hva heter disse to?

Riktig svar: Lensmann Ragnar Pedersen og Lensmannsbetjent Peder M. Carlsen. Pedersen og Carlsen styrte lensmannskontoret med jernhånd på 1930-tallet. Dem hadde stor makt og tillit blant innbyggerne på Skjervøy og omeng.

2. Alle husker vel bronselaget i fra 1936?! En meget god prestasjon å slå Tyskland på hjemmebane. Var vel en mann på tribunen som var veldig ”irritert” over at hans soldater hadde tapt mot det norskelaget. Men det vi skal frem til er:
To år senere deltok Norge i fotball-VM. Norge hadde kvalifisert seg til VM etter dem hadde vunnet 6-5 sammenlagt over to kamper. Hvem vant Norge mot?

Riktig svar: Irland.

Nok en gang ble VM avholdt i Europa. Frankrike var vertsland for det 3. VM-mesterskapet i historien. Spanskborgerkrig, Mussolinis fremmarsj, og ikke minst Hitler-Tyskland på begynte krig. Satte sitt preg på VM i 1938. Østrikke mistet sine beste spillere til Tyskland og holdt seg hjemme. Det samme gjorde Uruguay som fortsatt var sur for Europeernes boikott i 1930. (Ikke lett å være politikker på 1930-tallet). Argentina var også borte fra VM i 38. Dem var pottesur for at de ikke fikk arrangere VM-sluttspillet! Jaja.. Britisk fotball var også savnet. Med mange store nasjoner borte, så ble VM i 38 i Frankrike veldig amputeret. Små fotballnasjoner deltok Cuba, Indonesia og ikke minst Norge som fikk sin VM debut. Norge tapte 2-1 for Italia e.e.o med litt flaks kunne Norge ha tatt medalje under mesterskapet. Mesterskapet ble gjennomført via rent cupspill. Italia ble verdensmester eller dem slo Peter Kovacs hjemland Ungarn 4-2.

3. Så over til litt mer morderne fotball. Nylig kom beskjeden at en verdensmester i fotball skal legge opp i 2011. Hvem er han?

Riktig svar: Ronaldo Luiz Nazario de Lima. Helt rett Øystein Isaksen!!

Følgene hadde svart rett:

Ørjan Larsen
Anne Marie Skallebø
Kjell Henrik Johansen
Tor Arne Isaksen
Lennart Waage
Reidar Waage
Øystein Isaksen
Arnt Hugo Sørensen

Vinneren av SIK-kruset er: Reidar Waage

Onsdag 3. mars kommer andre runde av SIK-Quiz