Alta 2 stilte med sitt 4. divisjonslag med to-tre mann fra a-stallen i gårsdagens kamp i Finnmarkshallen. Dette laget holder tilnærmet samme nivå som de beste i vår serie.

Vårt fokus er å fortsatt øve på ballferdighetene i laget, og prøve å spille ballen bakfra så ofte som mulig. Det er svært positivt at vi som lag blir stadig tøffere å hente ballen og prøve å spille ballen langs bakken fortrinnsvis.

Denne øvinga gjør at vi havner i trange situasjoner noen ganger, og vi bruker enda litt for lang tid med ballen og slår litt for svake pasninger. 1-0 kommer etter brudd i midtbaneleddet etter kun få minutter.

Etter hvert i omgangen kommer vi i gang og skaper spill høyt i banen. 1-1 kommer etter ei klarering som Ronny stusser videre. Tor-Jarle er våken fra sin høyre kant, så når vertenes keeper fomler snapper han ballen og setter den i mål.

Senere i omgangen får vi frispark fra 18 meter. Truls har en god skuddfot, og beviser det. Han skrur ballen over muren og utagbart for Altakeeperen, 1-2. Resultatet står seg til pause, og vi er fornøyde med en omgang der vi har skapt flere småsjanser etter fint spill. Det er fullt fortjent at vi leder halvveis!

Andreomgangen starter jevnt med spill som bølger att og fram. Alta 2 tilriver seg et overtak ut i omgangen, og vi har ikke samme spruten i beina som i første omgang. Vi blir etter hvert springende mye imellom - slik vi ønsker at våre motspillere skal gjøre. Denne løpingen koster mye krefter, og Alta 2 mørner oss godt.

2-2 kommer etter en dødball der det blir litt klabb og bab i feltet. Når vi klarerer, blir det for kort og det ender med et skudd fra 16 meter som ender i mål. Andreas er på ballen men kan ikke forhindre scoring.

På 3-2 straffes vi for det vi øver på. Vi starter kort bak etter en offside, og ei litt risikabel pasning fører til brudd og baklengs.

4-2 kommer etter fint spill fra deres høyre side. Et overlegg ender på bakre stolpe der deres spiller har gjort et flott og helhjertet løp.

Med kun to utespillere på benken, og et par spillere som er småskadet på banen blir vi synlig merket av kjøret utover i kampen. Likevel ser vi fremgang, og konturene av det som kan bli meget bra til sommeren. Når alle 6 som sto over denne helga er kampklare, vil vi ha sterk konkurranse om plassene. Dette trigger nok treningsiveren til flere som ønsker å være blant de 11 utvalgte når serien starter!

Neste planlagte kamp er 20. april i Finnmarkshallen mot Sørøy/Glimt. Det er planen å få til en kamp til, helst utendørs, før serien starter.

Benyttede spillere:
Andreas Jensen; Christer Eriksen, Nils Michalsen, Øystein Skallebø, Lars-Petter Henriksen; Steve Thomassen, Espen Larsen, Øyvind Thomassen; Tor-Jarle Olsen, Ronny Olsen, Truls Johansen.

Innbyttere:
Ørjan Skallebø, Steffen Larsen, Eirik Danielsen.