Dagens motstander Laksvatn hadde ingen planer om å gå i strupen på oss fra start. Med et nok så lavt press ventet de til vi passerte midtbanen før de satte inn presset. Dette medførte at vi fikk ha ballen mye fra start, og vi trillet ball og opparbeidet oss en fin selvtillit. Våre indreløpere, Øyvind Nilsen og Lennart Waage, var svært aktive fra start. Med flotte bevegelser var de spillbar i mellomrommet gang på gang i fra kampstart.

Nettopp Lennart skulle bli den første til å tegne seg på scoringslista. Etter flott forarbeid av sin indreløperkollega Øyvind bredsider "Mennesket" Waage inn 1-0  i krysset fra åtte meter.

Vi fortsetter å føre kampen og kommer til mange gjennomløp som vi ikke klarer å omsette i scoringer. Laksvatn har nok med å forsvare seg i første omgang. Midtveis i omgangen er forrige helgs matchvinner på rett sted til rett tid igjen. Hans-Christian Larsen fører oss i 2-0 med ei trygg avslutning. Resultatet står seg til pause.

Ikke mange minuttene av andre omgang er gått når Truls Johansen viser seg fra sin beste side. Med en flott enkeltmannsprestasjon fører han oss i en trygg 3-0 ledelse. Eller skal vi si "trygg"!?  Vi ledet det samme for ei uke siden hjemme mot Lokomotiv, og alle husker hvordan det gikk.

Michael Stangnes har et mål i snitt per kamp så langt i år. Stanga ønsker nok å holde på snittet videre, men i dag uteble scoringen. På stillingen 3-0 er Stanga gjennom og har driblet samtlige på banen. Når han skal sette ballen i nota rekker akkurat keeperen å avverge målet. Større sjanse får du ikke, Stanga. Men da setter du kanskje ei "umulig" scoring i neste kamp da...

De rutinerte herrene fra Laksvatn har spilt mange fotballkamper i sitt liv. Deres rutine kombinert med vår litt rufsete metalitet gjør at de spiller seg litt etter litt inn i kampen. Når vi slurver på et par pasninger og Laksvatn får blod på tann snur kampbildet seg. Laksvatn scorer to mål midtveis i andre omgang. 3-2 og full spenning!

Undertegnede ser ingen av målene, travelt opptatt med å selge sponsorbevis, men det er like greit.

Vi klarer ikke å ta tilbake initiativet for fullt, men har halvsjanser mot slutten av kampen. Øyvind Nilsen kunne blant annet punktert kampen med sitt skudd som endte i stolpen.

Spillet bølger frem og tilbake mot slutten, og det er skummelt foran Eirik Danielsen i vårt mål til tider. Nærmest er ei avslutning som triller 4 mm til side for vår høyre stolpe. At det står 3-2 når dommer blåser for full tid er fortjent sett ut fra det totale kampbildet og antall sjanser, men vi får prise oss lykkelig over at gjestene ikke har Fru Fortuna på sin side i dag og får inn ei tredje scoring.

Nok en gang kan vi si at tre poeng er tre poeng. Det kan også virke som at vi bare kan venne oss til slike kamper. Det skal bli mange tette og jevne kamper videre i sesongen, og vi begynner å få god trening i å bikke disse kampene vår vei.

Neste kamp er Kvaløya borte.

Eirik Danielsen; Ørjan Larsen, Christer Eriksen, Ronny Olsen, Øystein Skallebø; Espen Larsen, Lennart Waage, Øyvind Nilsen; Hans-Chr. Larsen, Truls Johansen, Michael Stangnes.

Erlend Pedersen
Martin Langeland
Melo
Bogdan Rusu

* Gårsdagens b-kamp endte med 0-6 hjemme mot Lyngstuva. Vår ellers så stabile forfatter Peder Andre Amundsen spilte stopper i andre omgang, og vi får tolke fraværet av kamprapport som et resultat av at han har blitt kjørt karusell med av raske Lenangsværinger. God bedring!