Av Øystein

Lørdagens kamp på Senja må kunne sies å være den første i år der vi stiller som underdogs. Med bakgrunn i våre sterke vårsesong var vi favoritter både mot Fløya borte og Senja og L/K hjemme da de kampene gikk av stabelen i vår.

Fokuset til kampen var å senke skuldrene og ha det gøy. Planen var å gå hardt ut i 4-3-3 for å se om klarte å jage en ledelse, for så å legge om til 4-4-2 slik at vi lå mann-mann mot vertene som spiller denne formasjonen.

Til tross for et par gode sjanser i startfasen klarte vi ikke å få scoring. Reidar var gjennom to ganger, men Senja's keeper ble ikke overlistet. Etter hvert som tiden gikk jevnet det seg ut og når dommeren blåste for halv tid kan vi være glad for at vi ikke har fått en og to mål i sekken. Senja hadde et massivt press på oss de siste minuttene av første omgang men vi forsvarte oss oppofrende. Det kunne like gjerne stått 1-1 eller 2-2 til pause, likevel er det rettferdig at det står uavgjort til pause.

I pausen var det et ønske å legge om til 4-4-2 for å demme opp for serielederne, slik at de ikke skulle komme så høyt i banen i andre omgang som de var på slutten av første. Vi var alle enige om at vi måtte senke oss, og for å unngå for mye spill direkte mot deres stoppere valgte vi å legge om til 4-5-1 for å beholde en viss bredde i angrepsfasen.

Etter å ha ligget kompakt og forsvart oss bra de først 15 minuttene av andre omgang får Senja frispark fra 20 meter. Martin har ikke rukket å finne plassen sin etter å ha stilt mur, og frisparket blir skrudd i lengste hjørnet. 1-0 til Senja.

Etter scoringen kommer vi oss høyere i banen og tilvinner oss noen dødballer opp i banen. Utligningen kom etter en hard innoverskrudd corner av Håkon. Ballen treffer Senjas stopper på hodet og får i mål. Selvmål mener noen, jeg mener målet skal krediteres vår eminente cornerlegger, Håkon. Ballen ville gått i mål selv om ikke stopperen hadde truffet den.

To minutter senere har vi på ny fått corner fra vår venstre side. Nok en gang slår Håkon hardt innoverskrudd. Ballen går over alle på første stolpe, og Svenn kommer i fart bakfra og nærmest hopper ballen i mål. Vi har snudd det og leder 2-1!

Senja svarer ikke lenge etterpå, og etter et legg får en spiller gå umarkert opp å heade inn 2-2! I denne fasen av kampen kjører Senja kampen og det er ikke tilfeldig at de dermed går opp i 3-2 kort tid etterpå. Nok en gang et innlegg som treffer en umarkert Senjaspiller. Uforstyrret header han vertene i ledelsen.

Vi er nå enige om at vi fortsatt skal ligge lavt slik vi har gjort hele omgangen. Med over ti minutter igjen var det viktig å unngå flere baklengs i denne fasen av kampen. Fem minutter før slutt legger vi om til en sentrert 4-3-3 der kantene skulle inn i jobbe sammen med Reidar. Det er ikke direkte årsak til at vi til slutt utligner med Reidar. Senjas venstreback slår ei svak pasning som Reidar snapper. Tålmodig som få passerer han stopperne og keeper før han setter ballen i målet.

3-3 er et resultat vi kan være kjempefornøyde med mot et godt lag. I hovedsak forsvarer vi oss godt som lag i denne kampen og gir oss ikke selv om vi kommer under. Hadde vi hatt flaks kunne Michael setta 4-3 på overtid på en situasjon der han har scoret mange ganger tidligere. Stanga blir litt for ubesluttsom og backen får tacklet han før han kommer til skudd fra 16 meter. Uansett skal vi være godt fornøyd med kampen. Guttene var blide og fornøyde etterpå for Senja er et godt lag, ingen tvil om det!