For et år siden slo vi HIL, som da var et 2.divisjonslag, 3-2 i vinterserien. Selv om de rykket ned til 3.divisjon i fjor er nok årets lag like sterkt som det de stilte i 2007.

Første omgangen i Skarphallen var rotete og ingen av lagene var gode. For vår del var det noe dødt over det hele, og vi gjør enkle pasningsfeil. Vi har heller ikke den nødvendige gutsen som må til for å prege duellspillet i kampen. Tempoet er det i utgangspunktet ikke noe å si på - kanskje kan man si at tempoet var for høyt for ferdighetene!? Harstad leder 1-0 til pause etter et billig mål som går inn på første stolpe etter et frispark fra deres høyre side.

I andre omgang får vi en rett på trynet da HIL går opp til 2-0 umiddelbart. Likevel klarer vi å sette et visst trøkk etter hvert som omgangen kommer i gang. Vi skaper noen mindre sjanser, men har ikke den nødvendige flaksen eller presisjonen for å score.

Etter at HIL har gått opp til 3-0 scorer vi vårt eneste mål i kampen. Morten, Kim og Øyvind kombinerer fint på venstresiden, og innlegget går på lengste til Stanga som setter ballen mellom bena på keeper, 3-1.

Harstad fastsetter resultatet til 4-1 etter å ha fått et billig straffe. Andreas er på ballen men forhindrer ikke målet.

Etter kampen er det klart at det er noe trykket stemning i laget. Det er lenge siden vi har tapt så mange kamper på rad!

Om vi ser litt på prestasjonene bak resultatet denne gang så gjør vi mye positivt også i denne kampen. Vi jobber stadig med trygghet med ball og et spillemønster som skal gjøre oss sterke på sikt. Vårt fokus kunne gjerne vært kortsiktig med å slå langt for så å kjempe oppi banen, men vi har en langsiktig plan om å bli et spillende og trygt lag. Nettopp derfor er det så viktig å lette på hodet å se fremover. Vi har enda ikke avgitt ett eneste poeng i årets tito-serie, og om vi jobber målrettet de to månedene til seriestart har jeg god tro på at vi er der vi skal være.

De tre siste kampene i vinterserien er perfekte i forhold til vårt opplegg. Nå møter vi divisjonskollegaene L/K og Fløya samt 2.divisjonslaget Skarp til slutt. Etter disse kampene vil vi ha en bedre pekepinne på hvor vi står nivåmessig.

I kampen mot HIL gjorde Morten comeback for oss. Morten gjorde en grei jobb, og vi vet at han har mer inne og vil bli viktig for oss. Michael spilte også sine første 90 minutter. Stanga scorte mål og gir oss en x-faktor med sin hurtighet. Om jeg skal trekke fram en spiller må det bli Øyvind Nilsen på venstre back. Øyvind spiller en solid kamp, gjør en fin jobb defensivt og tilfører oss noe nytt offensivt med sine raid der han kombinerer og bruker sine dribleferdigheter.