Av Øystein, Foto: Gunnar Pettersen

I går var det feststemning på Skjervøy Stadion. I dag, en dag etterpå, var det kun høstkulingen som lagde liv på banen.

Alle patriotiske Skjervøyværinger var høyt oppe i går, ingen tvil om det! Vi har hatt mange sjanser til å slå L/K de siste årene men de har vært sterkere enn oss stort sett hver gang. Om vi ser på de to foregående kampene i år så føler jeg likevel at vi like godt kunne gått av banen med seier etter banespillet. I vinter ble det uavgjort, der lagene hadde hver sin omgang. I vårens kamp vant L/K på Polleidet etter to scoringer av Rune Lillevik. I sistnevnte kamp hadde det ikke vært noe å si på et eller tre poeng til oss, med litt flaks riktignok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etter storseieren i går har jeg gjort meg opp noen tanker. Jeg lurer på om vi var vitne til et tronskifte om hvem som er storebror i nord-tromsfotballen!? Jeg tror ja, med forbehold! Det som kan gi våre naboer fra Lyngen et løft er et evt. opprykk. Per i dag ligger L/K relativt godt an til kvalik, i og med at Tromsø IL sliter i Tippeligaen. Om de skulle klare opprykk må de forsterkes kraftig, ellers kan de like godt bli i 3.divisjon.

Når det er sagt så tror jeg ikke på tronskifte på grunn av L/K's dalende kurve. Derimot tror jeg det grunnet det potensialet som er i dagens SIK-lag. En ung og robust keeper som viser flott utviklingskurve. En forsvarsfirer bestående av duellspillere, ballbehandlere og løpshester(på backene spesielt). En midtbane bestående av entusiastiske arbeidsmaur supplert med rutine. Ikke minst ei giftig angrepsrekke med lettbente vinger og arbeidende spisser.

Alderssammensetninga i gruppa er flott. Unge fremmadstormende talenter og noen etterhvert voksne spillere som bidrar med rutine, i alle lagdeler. Om en ser på L/K's lag denne sesongen så har de også gjennomgått et halvt generasjonsskifte, og ingen tvil om at unggutta er talentfulle. Jeg tror likevel at våre unggutter er kommet et par skritt lengre i sin utvikling. De fikk mange en tøff start på seniorfotball med debut i 2.divisjon og det som det medførte. At SIK hadde et supert jr.-lag tror jeg var viktig for å holde oppe motivasjonen til unggutta. De har i allefall tatt mange steg, år etter år, og jeg tror det er mer inne.

Med tilnærmet samme stall samt samme solide trener tror jeg vi vil klyve enda et steg nærmere toppen neste år. Kanskje vi kan være helt i toppen om et par år!!? Selv om jeg tenker høyt og kanskje virker hoverende er vi, som L/K ,avhengig av  gode enkeltspillere for å beholde vår utvikling. Jeg mener at L/K's tap av Andre Fagerborg er merkbart. Vårens mediautnevnte profil Rune Lillevik så ikke ut til å trives på Skjervøy i går. Han haltet smålig fra start, og uten Fagerborgs presise fot kom ikke den lange ballen som har skapt farligheter så mange ganger. Når den kom vant han ikke duellen uansett!

Den største utfordringa for oss på Skjervøy er å få ordnet et bedre anlegg. Ny matte og en hall a'la Lyngenhallen hadde kommet godt med. Med en slik hall hadde vi kanskje kunne prestert bedre i vårsesongen også. Vel, det er foreløpig en hypotese.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vil til slutt berømme våre rivaler fra Lyngen/Karnes for deres opptreden etter kampen. At de kommer innom garderoben for å gratulere, gi skryt og for å beklage oppførsel synes jeg er voksent gjort! Det eneste som mangler er en unnskyldning fra Stian Amundsgård for den horrible taklingen på Reidar. Slikt er ikke morsomt å være vitne til på en fotballbane, og jeg tror  L/K-stopperen er enig i at den var langt over grensen.

Får si som speaker Johan Pedersen på stadion i går: Galt å ikke ønske L/K opprykk, men det er så morsomt å møte dem at vi ønske ikke det!!

I alle fall, SIK trives best i sitt ess - og et hode foran :)

 

Hva tror du, tok vi over tronen i nord-troms i seieren over L/K?