Av Øystein

På slutten av 80-tallet og på begynnelsen av 90-tallet var Terje Langli fra Steinkjer en av de mest fremtredende langrennsløperne i Norge - og det sier ikke rent lite med tanke på hvilke profiler vi hadde på den tiden i Bjørn Dæhlie, Vegard Ulvang, Sture Sivertsen, Erling Jevne m.fl.

Langli var spesielt god i klassisk stil og tok VM-gull i Val Di Fiemme i 1991 på 10 km. Han har i tillegg OL-gull fra 1992 i Albertville, da han gikk første etappe i stafetten. Les mer om Terje Langli's skikarriere her.

 

I dag gjestet han Skjervøy for å promotere for jobben sin, noe som inneholdt bl.a. smørekurs på Sport'n. Der møtte medlemmer fra skigruppa, samt et par andre skiinteresserte som ønsket å lære noen smøreknep før vinteren som kommer.

Før smørekurset avla Langli barna i SIK et besøk og ble med på joggetur til Engnes. I bakken opp mot Grønnvannet stoppet vi og skilegenden kjørte fartslek med skiungene - og alle viste stor entusiasme.

Vel tilbake på klubbhuset kunne Terje fortelle løperne m/foreldre litt om sin karriere og han berettet om det aller viktigste for å bli en god løper: Trivsel! Man må trives med det man driver med. Selvsagt må man også ha glede av å trene, og han fortalte at han selv satte seg tidlig målsetning om å bli god på ski. Den tidligere verdens- og olympiamesteren berørte også tema som kosthold og allsidighet som han mente er viktig å tenke på for unge fremtidige skiløpere.

Se bilde av SIK's unge skiløpere og Terje Langli her.

Les om Terje Langli på Wikipedia.