Av Øystein

Værgudene viste seg fra sin beste side i dag til seriestarten. Etter snøfallet i går fryktet enkelte at seriepremieren måtte avlyses, men sola skinte kl.15 da kampen ble blåst i gang.

Kun et par minutter var gått da vi spiller oss i feltet til Finnsnes. Reidar er i avslutningsposisjon men en forsvarer får fiklet ballen unna - ikke langt nok unna riktignok. Litt bak situasjonen står Ruben som fra skrått hold fra venstre får satt vrista på ballen og forbi Finnsnes keeper. 1-0! Reisaværingen scorer i sin debut på Skjervøy Stadion.

Etter fire minutter er vi frempå på nytt. Nok en gang er Reidar spilt opp. Vår sterke spiss og kaptein avslutter pent og vi har fått en drømmestart - nok en gang!!

Etter den supre starten fortsetter vi å kjøre kampen. Med full uttelling kunne vi punktert kampen tidlig. I stedet dør gløden ut og gutta slakker opp på tempoet. Dette benytter Finnsnes seg av og spiller seg inn i kampen. Etter et legg fra deres høyre side avslutter en Finnsnesspiller pent med ei halv-brasse som går til side for Jensen i SIK-målet. 2-1! Vi har til nå en blåkopi av cupkampen på Senja.

Ikke lenge etter er FIL frempå igjen og på effektivt vis scorer de igjen på noe som må være tilnærmet deres andre sjanse. Mot slutten av første omgang er vi heldige som ikke får oss en til i sekken da Finnsnes har ei heading i nettveggen etter et legg fra deres venstre side. 2-2 til pause.

I pausen blir vi enige om å legge om taktikken. Finnsnes lå så lavt med laget at det var svært trangt på deres banehalvdel. Dermed ble det ikke rom for våre midtbanemenn slik at de fikk frigjort seg tilstrekkelig. Taktikken ble derfor å løfte mer fra backene opp mot angrepsrekka, og at indreløperne skulle oppi situasjonene for å plukke opp andreballer.

Taktikken lykkes fra første stund. Vi følger planen godt og kommer oss høyere i banen. Etter noen minutter av andre omgang vender Reidar opp med en stopper på ryggen. Reidar er vanvittig sterk i slike situasjoner og kommer seg foran stopperen som må ty til ulovlige midler og feller vår kaptein. Straffen setter han selv hardt nede til venstre. 3-2!

Etter ledermålet beholder vi hele banespillet og skaper en haug med sjanser! Innbytterne Magnus og Tore gjør gode innhopp og begge har flere sjanser som de med litt kløkt og marginer ville scort på. I fremtiden kommer disse sjansene til å sitte i nota fra begge.  Reidar frigjør seg flere ganger og kommer også til avslutninger.

Rett før kampslutt bølger det litt frem og tilbake. Fire minutter på overtid bryter Finnsnes høyt i banen. Spilleren skyter fra venstre side og ballen ser ut til å gå i mål. Heldigvis for oss har vi marginer på vår side. Ballen treffer stolpen og ikke lenge etter blåser kampens gode dommer, Ragnar Dahl, av kampen. Om Finnsnes hadde tatt poeng med seg fra Skjervøy må man kunne si at det hadde vært et ran.

Vi visste veldig lite om Finnsnes før kampen. De grønne fra Lenvik var et sterkt lag bestående av i hovedsak unge spillere. Det er garantert at dette laget kommer til å gi fight til alle motstandere i TiTo-serien denne sesongen. Vi er i alle fall sjeleglade for at vi er ferdig med kampen og har fått med oss full pott... - bedre kunne det jo faktisk ikke blitt!!!

Benyttede spiller: Andreas; Lennart, Roar, Ronny, Pål, Svenn, Håkon, Kim F; Steinar, Reidar og Ruben

Innbyttere: Magnus for Steinar, Tore for Svenn og Øyvind for Ruben.

PS! For de som ventet på trekning av sponsorbevis så trekkes det to neste helg, da vi møter Salangen hjemme!