Med optimisme i troppen stilte vi til første seriekamp på hjemmebane sist lørdag. Etter hvert er vi blitt mer folk som er disponibel til kamp og ei stor gruppe utgjør mer energi enn ei lita gruppe - derfor var troen på seier stor.

Etter noen minutter med rotete spill får vi i gang midtbanen vår og de formidler ballen fint videre. Dette gjør at vi kommer høyt i banen og etablerer et trøkk foran Fløyas mål. Vi får flere dødballer høyt i banen og etter en corner får vi uttelling. Etter litt frem og tilbake ender ballen hos Svenn på dødlinja. Han slår et hardt innlegg som treffer hodet til Øystein, som header mot mål. Etter en retningsforandring i en Fløyastopper ender ballen i mål og vi har fått en best ønskelig start, 1-0.

Etter målet spiller vi godt og kommer til masse innlegg. Ballen går trygt mellom våre spillere og vi kombinerer og kommer til flere innlegg både fra kanter og backer. Presisjonen og trøkket i boksen er ikke tilstrekkelig for å få uttelling.

Et normalt velspillende Fløyalag byr på lite før de får frispark fra 20 meter i siste spilleminutt av første omgang. Deres spiller plasserer ballen flott i Emil's høyre hjørne. Vår keeper er etter ballen men kan ikke forhindre at den går inn. 1-1 er pauseresultat.

Som i første omgang er det vi som kommer best i gang også i andre omgang. Ronny klarer å splitte opp ofte og fører ballen opp motstanderens midtbaneledd. Dette gjør at vi klarer å frigjøre rom på vår venstre side og kommer til 4-5 innlegg fra gode posisjoner. Slurvete innleggskvalitet får æren for at vi ikke klarer å utnytte denne gode perioden. Med bedre innleggskvalitet og mer helhjertet ettertrøkk fra midtbanen i fortsettelsen kommer dette til å gi scoringer!

Etter et kvarter av andre omgang begynner Fløya å etablere seg høyere i banen, og de får mer selvtillit i sitt spill. Etter et tilbakespill fra Ruben sleiver Emil med galfoten og på det humpete underlaget ender ballen hos en grønnkledd som enkelt kan sette inn 1-2 til gjestene.

Etter baklengsen kommer vi helt ut av rytmen og begynner å bli upresis selv på korte pasninger. Vi flytter laget høyere for å jage utligning og blotter oss mer defensivt. Dette gjør at Fløya har vel så farlige sjanser mot slutten av kampen enn det vi har. Kampen ender 1-2 i en kamp der vi mener å ha fortjent bedre, selv med en svak avslutning av kampen.

Før vi starter å jage utligning skaper motstanderen lite og vi har fin trygghet defensivt. Vi tar med oss det positive fra denne kampen, der vi konstaterer at de første 60 minutter av oppgjøret er bortimot årsbeste. Bygger vi videre på dette og får opp trøkket ett hakk i boks sammen med høyere presisjon i pasningsspill/innlegg så venter fine opplevelser i de neste kampene.

Kim, Lennart og Truls er ute med skader- men alle på vei tilbake. Pål gjorde comeback i seriespill. Med sitt innhopp spilte han sin første seriekamp siden 2007. Øyvind Nilsen spilte 90 minutter og er på gang. Melo blir forhåpentligvis klar til helga, slik at han kan vise øyas befolkning hva han er god for. Dette ser positivt ut!

Emil Olsen; Andreas Helberg, Joachim Flatvold, Ronny Olsen, Øyvind Nilsen; Vegard Larsen, Ruben Kristiansen, Espen Larsen; Michael Stangnes, Svenn Johansen, Øystein Skallebø.

Pål Skallebø for Øystein Skallebø, Hans-Christian Larsen for Espen Larsen.