18 mann mønstret i troppen til dagens kamp mot Nordkjosbotn. Det er lenge siden så mange har vært disponibel for trener Jim Thomassen! Det så derfor lyst ut før kampstart.

Vi kom greit i gang. De første minuttene hadde vi ballen mest, uten at vi var presise nok til å skape sjanser. Som så ofte før scorer motstanderne på sin første sjanse. Etter en corner er ingen SIK-gutter, kledd opp i NIL's reservedrakter for anledningen, som tar ansvar og klarerer. Ballen ender i mål, det er spilt 8. minutter. 1-0.

Etter 22. minutter ender Jostein Pedersen i en situasjon der han blir liggende oppå ballen, og en NIL-spiller takler hardt. Farlig spill ville kanskje noen sagt. Det synes ikke dommer Jonny Olsen. I sekundene etterpå sparker en liggende Jostein motspilleren og dommeren trekker opp et rødt kort! Vi er redusert til 10 mann.

Nå får NIL store rom, og utnytter dette bra. Store rom og tafatt press er en dårlig kombinasjon for vår del. Vertene scorer 2-0 på et innlegg som går direkte i mål og 3-0 etter labert press utfor egen boks. Det står 3-0 til pause.

Omrokkeringer i pausen gir utslag. Vi bytter spillere og formasjon til to spisser. Ungguttene Øyvind Thomassen og Ørjan Skallebø kommer inn og bidrar til å løfte laget. Vi øyner håp da vi reduserer etter 8-10 minutter av andre omgang med Johan Anders Logje.

Vi får ha ballen ganske mye i andre omgang. Med en mann mindre slår vi dødballene langt for å skape trykk i vertenes 16-meter. Unøyaktighet gjør at vi ikke klarer å omsette dødballer og spill for øvrig i store sjanser.

Ganske typisk i slike kamper så punkteres oppgjøret med en sen scoring. Vi spiller med tre spisser og blir kontret ned like før slutt. Kampen ender 4-1.

Positivt er det at våre unge lovende gutter viser slikt ansvar som de gjør. Ørjan er vår bestemann etter sitt innhopp. Med tilstedeværelse i presset sitt og rolige fine valg med ball viser 16-åringen en større ro enn alle sine medspillere. Det lover godt at våre unggutter markerer seg allerede!

TUIL 2 hjemme neste lørdag kl. 14. Tid for å reise kjærringa!

Andreas Jensen; Christer Eriksen, Steinar Bakke, Ronny Olsen, Øystein Skallebø; Asgeir Johansen, Steve Thomassen, Erlend Pedersen; Hans-Christian Larsen, Jostein Pedersen, Johan-Anders Logje.

Ørjan Skallebø for Steve Thomassen, Øyvind Thomassen for Hans-Chr. Larsen, Anders Nilsen for Erlend Pedersen