Av Øystein

Det skal ikke bli en skikk at man skriver artikler der det kommenteres politisk motiverte saker på SIK-nett. I ettertid av dagens Nordlys skal jeg likevel komme med noen tanker.

Store, stygge, svarte bokstaver møtte alle som åpnet døra til kiosken i dag. Dagens Nordlys hadde til og med funnet det tidligere rotet i SIK verdig forsiden. Enda man på vinterens årsmøte i SIK hovedlaget var enige om at klubben nå var friskmeldt økonomisk og at man kunne rette blikket fremover mot det som skal skje i fremtiden er denne saken tydeligvis svært vanskelig å få begravd.

Til tross for friskmeldingen og at blikket skulle rettes samlet fremover er det ikke alle som ønsker å gi klubben ro. Det virker som om noen lever for splittelse og intriger. I dette tilfellet har en rapport unntatt offentligheten kommet i hende til revolverjournalist, og tydeligvis selvutnevnt cowboy, Ola Solvang i Nordlys. Det er ingen som helst tvil om at saken har politisk motiv. Dette skjønner alle som har lest avisen gjennom det siste året. I dette tilfellet er det en person, av mange vervhavere i SIK, som nevnes når skyld skal deles.

Det er Roy Waage som uthenges og som belastes for ansvaret i denne saken - alene! Roy har mange ganger innrømt at det var gjort ting på en feil måte, men jeg må spørre meg selv: Alle feil er da ikke gjort av ÉN person!? Jeg ønsker å påpeke at den uthengte og belastede er den som har tatt størst ansvar hva angår dugnad og støtte rundt fotballgruppa, også etter at det gamle styret ble skiftet. Blant mange solide og viktige medhjelpere i apparatet til a-laget er Roy Waage den som tar størst tak! Og for de som mener at han personlig burde legge ut for det eventuelle forsinkelsesgebyret har jeg en innsigelse. Roy uttaler i avisa at det er tatt opp et privat lån for å bøte på skaden. Jeg kan også som daglig leder av fotballgruppa fortelle at han er min nærmeste samarbeidspartner i markedsjobbingen. Gjennom sitt engasjement har han fungert som en fantastisk døråpner og en verdifull mann for å få kontrakter til fotballgruppa. Bare så det er sagt: Beløpet han har vært med på å inndrive bare denne vinteren er mange ganger det beløpet enkelte mener han burde lagt ut personlig. Den diskusjonen er dermed uinteressant og min oppfordring er å komme med et klapp på skuldra når man har gjort seg fortjent.

Så kan man spørre seg om denne saken setter en bremsekloss på SIK sportslig sett. Svaret har vi ikke fått enda, men jeg tror at den bølgen vi surfer på er en solid bølge som skal mer til for å stoppe. En samlet spillergruppe hadde i dag et lite møte før treningen der vi pratet litt om det som var skrevet. Spillerne er engasjerte i klubben sin og når tre av spillerne heter Waage og får kjenne dette på kroppen er det klart at mange hadde tanker og meninger. Min konklusjon er at sportslig kommer vi styrket ut av dette. Vi har fokus på å støtte hverandre opp og ta vare på alle i fotballfamilien på Skjervøy. Når slikt oppstår får vi i enda større grad bevisstgjort tanker som styrker lagbygginga i SIK. Vi lar oss ikke distrahere av de mørke krefter som måtte dukke opp på veien.

SIK er en sterk klubb - med sjel! Om noen prøver å slå oss ned vil vi komme styrket tilbake. Samme egenskap gjelder mennesker. Det som ikke dreper gjør sterkere! Derfor er det godt å vite at den uthengte i denne saken er, kanskje som følge av mye uthenging, en sterk person som ikke lar seg knekke av dette. Når det er sagt så kommer fotballfamilien i SIK også i fortsettelsen til å verne om hverandre og ha fokus på å fortsette den positive utviklingen som skjer. Vi bygger lag nå. Et lag av spillere, støtteapparat, samarbeidspartnere og supportere.

Innledningsvis nevnte jeg at det ikke kommer til å rettes fokus mot politisk motiverte saker på SIK-nett i fremtiden. Det akter jeg å holde! Likevel får jeg komme med en politisk uttalelse til slutt. Det er tydelig at avisa Nordlys ønsker å sverte politikeren og ordføreren Roy Waage. Personlig må jeg påpeke at jeg ikke har tenkt å stemme annerledes til høsten enn ved forrige valg - uten å konkretisere hvor stemmen havnet den gang da. Den påvirkningskraften har de ikke på meg i alle fall!

SIK setter på smilet og jobber videre. Vi har humør! Klart at slike saker svir, men husk:

Ingen smerte - inget hjerte!