Etter å ha tapt 3-0 borte mot Lokomotiv Tromsø og 4-6 hjemme mot Senja 2, var det sterkt ønskelig å reise hjem fra gårsdagens kamp med poeng.

For første gang denne sesongen spilte vi på gress. Banen var direkte nydelig, og med 17 grader i lufta klokken 1900 var det rene sommeren på Laksvatn. Noen regndråper før kampstart gjorde underlaget perfekt!

De første minuttene bølger spillet uten at det skapes sjanser. Det er tydelig at underlaget er uvant for oss, for pasningene sitter ikke og det gjør heller ikke mottakene. Vi får ofte brudd på oss, og 1-0 kommer etter ei kontring der Laksvatn fører opp på sin venstre side. Deres høyre back er på en lang løpetur og har passert sin mann - etter et overlegg får han umarkert sette inn 1-0.

Videre scorer Laksvatn på direkte frispark fra 18 meter og på heading etter frispark. Det lukter ikke krutt av markeringsarbeidet vårt på dødball. Vi får for mange slike mål imot oss! 3-0 til pause, og vi har ingen store sjanser til pause!

I andre omgang prøver vi, og vi hever oss. Etter 21 minutter scorer Truls direkte fra hjørneflagget og vi får et håp om poeng. I en periode er vi med på notene og nærmest er Øyvind Thomassen med et skudd i stolpen. Men som mot Skognes, så får vi en baklengs når vi jager scoring. De punkterer kampen og vinner 4-1.

Seieren er fortjent, og det er åpenbart at Laksvatn profiterer på å være et bynært lag som henter spillere som studerer eller jobber i Tromsø - uten noe tilhørighet til plassen. Flere av spillerne på Laksvatn har erfaring fra høyere nivå. Mer erfaring enn oss totalt sett - og det er synlig på gressmatta.

Vi, på vår side, måtte være uten vår kaptein Ronny Olsen som sonet for tre gule. Når vi vet at Øyvind Nilsen er utlånt til den grønne pengemaskinen fra Lenvik, så er vi uten to av våre viktigste menn. Stadige omrokkeringer på laget gjør det vanskelig for trenerne å skape relasjoner i spillet, og vi er alle enige om at vi ikke kan forvente at de yngste trekker det tyngste lasset i vår situasjon.

Likevel er vi innstilt på å stå på ut sesongen. Til helga skal vi gjøre det vi liker aller best; spille hjemmekamp. Kvaløya kommer og de kjemper vi med om plasseringen i årets serie. Vi husker også at de slo oss i vår, så vi har noe å revansjere!

Så er vi alle enige om at det er nå vi skal vise karakter og lagmoral - ung som gammel. Bare feiginger viser ryggen til laget i en vanskelig periode.

Eirik Danielsen; Ørjan Larsen, Christer Eriksen, Frode Langstrand, Anders Nilsen; Espen Larsen, Øyvind Thomassen, Truls Johansen; Hans-Chr. Larsen, Jostein Pedersen, Øystein Skallebø.