Av Øystein

Fredag møtte vi Kvaløysletta på Alfheim Stadion. Nettopp Kvaløysletta var det laget som stoppa seiersrekka vår i vår da vi spilte 0-0 på Skjervøy. KIL har fremstått som et lag som er vanskelig å slå når de fungerer optimalt. De er gode defensivt, med raske stoppere og på midtbanen styrer eks-Skarpspiller Ståle Jr. Johansen mye når han har dagen.

Første omgangen var en av våre absolutt beste i år. Vi triller ballen fint, og bruker ballen når det er klokt. Vi flytter bena raskt og samlet og vi står sammen som et kollektiv hele omgangen. Ingen kamper tidligere i år har vi kommet så mange ganger opp med backene. Lennart var oppe og svingte legg 5-6 ganger og var i tillegg med på mange flotte kombinasjoner på sin side. Pål var også bunnsolid den ene omgangen han spilte og rakk å servere Reidar en målgivende pasning. Pål slo en flott stikker mot vår sterke spiss som kranglet seg forbi og avsluttet med et venstrefotsskudd fra skrått hold. Avslutninga var det klasse over og vi gikk til pause med ledelse 1-0.

I første omgang hadde KIL et par småsjanser. Et skudd som går like utenfor og ei gjennomspilling der vi rydder opp.

Denne omgangen var morsom og alle 11 sto frem! Eneste negative var at Pål måtte ut med et kne som ikke er helt 100%

Andre omgangen var vertene mer med i banespillet. Likevel er det vi som scorer først. Stanga mottok ball på venstre side, skjærte inn med god fart og skjøt med perfekt bue over keeper. Et pent mål av vår angrepsspiller.

Det blir fornyet spenning da KIL scorer fra kloss hold og stillinga blir 1-2. Det sprer seg en litt urolig tone i laget da og med full uttelling og litt tur kunne vertene fra Kvaløysletta kjempet seg for fullt inn i kampen. Gradvis klarer vi å hente oss inn igjen og da Reidar nok en gang kriger inn et mål etter duell med stopper så er kampen avgjort og vi kan puste lettet ut for tre deilige bortepoeng.

Denne kampen var oppløftende spillemessig. Spesielt det som skjedde i første omgang kan vi være stolte av. Neste helg kommer Fløya til Skjervøy. Fløya var de første som sendte oss med tap av banen i vår og vi ønsker å revansjere det. Så ønsker vi fortsatt å beholde fortet på øya, og et fint delmål må være å gå sesongen ubeseiret hjemme.

Andreas Jensen; Lennart Waage, Roar Skallebø, Ronny Olsen, Pål SKallebø; Øyvind Nilsen, Håkon Waage, Kim Fredrik Johansen; Michael Stangnes, Reidar Waage, Ruben Kristiansen.

Svenn Johansen for Pål Skallebø, Daniel Samuelsen for Ruben Kristiansen og Øystein Skallebø for Michael Stangnes