Det er kun et par uker siden vi slo ut Fløya i cupen med 7-5 i cupen. I vinterserien slo vi samme laget 3-1, så vi har i 2008 hatt en fint grep på opprykkskandidatene fra Tromsø.

Lørdagens kamp ble spilt i et sommerlig vær på et flott dekke. Alt lå til rette for en fin opplevelse på Fløyabanen.

Vertene fra Tromsø kom desidert best i gang. Fløya ville mest og de fotrappe spillerne deres ga oss nok arbeid bakover på banen. I løpet av de første 45 minuttene har de et skudd i tverrliggeren og en i stolpen. Vi har ikke den tryggheten med ball som vi viste i første omgangen mot Finnsnes, og vi klarer kun å skape mindre farligheter fremover. De siste 10-15 minuttene av første omgang begynner vi å ligne mer på oss selv da vi får involvert midtbanen i større grad. Stillinga til pause var 0-0, noe vi kan være svært glade for.

Pausen brukte vi godt, og avslutninga av første omgang ga oss positiv innstilling til fortsettelsen. Vi var enig om å jobbe tålmodig, og være konsentrert defensivt for å unngå baklengs.

Andre omgang er jevnspilt fra starten. Da Kim Fredrik felles innenfor 16-meteren dømmes det straffe. Eksekutør for dagen er Michael Stangnes. Stanga setter ballen til venstre for keeper som hopper motsatt vei, 0-1!

Noen minutter senere triller vi ball og får slått gjennom til Roger som er på løp på sin venstre kant. Alene med keeper gjør rutinerte Bjørvik ingen feil og øker ledelsen til 0-2.

Like etter viser Fløya at de ønsker å være med i kampen. Etter ei avslutning i boksen redder Jørgen på flott vis og får fistet ballen til corner. Corneren blir det uttelling på for Fløya. Deres stopper går opp sammen med Jørgen og forstyrrer han slik at han ikke får ballen i fast grep. 1-2.

Da det gjenstår i underkant av 10 minutter igjen å spille punkterer vi kampen. Morten, som har jaget på topp hele kampen, blir frispilt høyt på vår venstre side. Etter å ha skutt ballen i en Fløyaspiller går ballen i bue over deres keeper og vi er trygge på seier med ledelse 1-3.

Mot slutten ofrer Fløya alt de kan for å få med seg et poeng. Det medfører at de slår langt og upresist, og vi kan bryte og sette overganger. Et minutt før slutt får vi en slik overgang, og etter et angrep fra vår høyre side blir ballen slått langs bakken mot bakre stang. Der kommer Øyvind Nilsen, som nylig var kommet innpå, på et helhjertet løp og bredsider ballen i mål. Han fastsetter sluttresultatet til 1-4 til oss!

At vi vinner i dag er en sterk prestasjon. Resultatet lyver noe, særlig med tanke på Fløyas gode første omgang. Det er likevel ingen tilfeldighet at vi står kampen så godt som vi gjør i dag. Vi er godt trente og når motstanderne ofrer seg slik som på slutten i denne kampen kommer vår løpskapasitet godt med. I andre omgang er vi litt bedre enn motstanderne. Vi klarer å involvere midtbanen i bedre posisjoner rettvendt slik vi ønsker. Defensivt er vi trygge, men at det kun blir en baklengs i dag er flaks også.

Vi var veldig spente på denne kampen ikke minst siden vi trakk TIL i cupen neste mandag. Det er en viss fare for at glade amatører som oss mister litt fokus når en sånn gulrot venter i neste kamp. Jeg vil berømme hele laget for å være "profesjonelle", for ingen snakket om TIL-kampen før denne!

Men nå venter TIL i cupen og vi har lov til å glede oss til denne kampen. Vi skal lade opp med sosial tur til Arnøy til helga for å knytte enda sterkere bånd oss i mellom. Der skal det trenes, grilles, fyres i gang badestamp og flires. Vi er et humørfyllt lag om dagen - noe som gjør det lettere å prestere på banen!

Jørgen Pedersen; Lennart Waage, Øyvind Pedersen, Ronny Olsen, Øystein Skallebø; Svenn Johansen, Ruben Kristiansen, Kim F. Johansen; Michael Stangnes, Morten Nilsen, Roger Bjørvik.

Øyvind Nilsen for Roger Bjørvik, Tore Skallebø for Michael Stangnes.

*Øyvind Nilsen måtte kaste inn håndkleet før kampstart pga et vondt kne. Dermed fikk Øystein sin første 90 minutter på venstrebacken siden 2003. Øyvind N er spilleklar til cupoppgjøret mot TIL.