Etter to positive treningsuker var det duket for kamp igjen. Skognes borte på Bjørkmyra grus var et oppgjør vi i aller høyeste grad tok seriøst, og alle visste det kom til å bli en tett affære.

En meget bra grusbane gjorde at forutsetningene for å spille ball var tilstede, men banens størrelse tatt i betraktning innså man at det ble lite plass til fintspill.

Vi startet med en plan om å spille med lav risiko, og prøve å spille over midtbaneleddet for så og komme etter. Planen lykkes fra start. Kun etter få minutter spilles Øyvind Nilsen gjennom og setter ballen i mål. Tidlig 1-0 ledelse var midt i blinken!

Like etter får Skognes corner. Vi får ikke stokket bena på streken, og ballen pirkes i mål. 1-1.

Videre bølger spillet, og de virkelig store sjansene uteblir. 2-1 er det vi selv som lager. Et innlegg fra Skognes høyre side havner hos vår høyreback Ørjan Larsen. Ørjan header inn til Eirik, som på sin side er på tur ut. Ballen går i eget mål. En kommunikasjonfeil av det klassiske slaget! Resultatet står til pause.

I pausen er vi litt irriterte for å ikke ha kommet ut av lempingen, og fått i gang noe særlig med spill. Vi innser likevel at vi må spille med lav risiko for å unngå brudd i midtbanen.

Vi kommer bra i gang også i andre omgang. Vi har to fine sjanser i løpet av de første minuttene. Et stykke ut i andre omgang blir Øyvind Nilsen spilt gjennom av Truls. Nok en gang er Øyvind dyktig i avslutningsøyeblikket og skaper balanse i regnskapet. 2-2, og vi tror på seier!

Skognes klarer å få mer initiativ utover i omgangen og får flere innkast og frispark høyt i banen. Den smale banen gjør et hvert innkast til en sjanse! Det er likevel et frispark som sender vertene i ledelsen igjen. Fra vel 20 meter treffer deres kaptein godt og ballen går til venstre for Eirik. 3-2!

Vi legger om til tre bak. Øystein går opp sammen med Ronny og vi skaper et visst trykk og jager utligning. Vi får ikke mål! Tvert imot er det Skognes som kontrer inn sin fjerde for dagen på overtid. Vi taper 4-2!

Vegard Larsen fra Arnøy, som har flere sesonger i SIK-trøya, spiller for Skognes. Vegard var banens beste spiller! Med sin slepne teknikk gjorde han mye ugagn i løpet av 90 minutter.

På en liten grusbane ble det også endel tette episoder. Noen gule kort ble delt ut, men undertegnede syns at kampens dommer gjør en god kamp. Noen feil gjør vel også dommeren i 4. divisjon, men ikke alle er så ydmyke som denne unge kamplederen. Til etterfølgelse syns SIK-nett!

Vi vil likevel dele ut en kaktus. En av vertenes spillere var svært opptatt av å kommentere intelligens- og utdanningsnivå på den gjennomsnitlige 4. divisjonsspiller. Hva er det for slags stigmatiserende tull?? La oss akseptere noen opphetede spontane utsagn, hvor usaklige de enn kan bli! Det er litt av sjarmen med fotball, og disse kommer vel fra folk med mastergrad så vel som med grunnskole.

Skuffende tap i denne kampen. Vi tror likevel ikke at dette resultatet blir representativ for resten av høsten. Grunnen er at det trenes bra, og det er mye positivt i treningshverdagen på Skjervøy. La oss håpe det fremkommer av neste kamp!

Benyttede spillere:
Eirik Danielsen; Ørjan Larsen, Christer Eriksen, Øystein Skallebø, Erlend Pedersen; Espen Larsen, Øyvind Thomassen, Øyvind Nilsen; Truls Johansen, Ronny Olsen, Hans-Chr. Larsen.

Innbyttere:
Tor-Jarle Olsen for Øyvind Thomassen, Nils Michalsen for Truls Johansen.

* Nils Michalsen gjorde sin første inntreden på a-laget. Nils var positiv i sine involveringer!

* Neste oppsatte kamp er kommende torsdag mot Fløya 2. De har meldt avbud, så det jobbes med ny motstander. Følg med på SIK-nett!!