SIK-nett har for første gang en aldersbestemt sak.

Denne helga har Ishavskraft i samarbeid med Alta IF arrangert talentsamling. Samlinga bestod kun av talenter fra hele Finnmark med to unntak. Skjervøy IK's 15-årige talenter Truls Johansen og Mariell Karlsen er som de eneste fra troms også invitert på denne samlinga.

Sist torsdag samlet ungdommene seg og har denne helga trent og fått oppfølging fra Alta IF's tidligere hovedtrener Roger Finjord. Begge Skjervøytalentene har hatt et fint opphold, der de forteller om gode treninger der de har fått vise seg fra en fin side.

Fredags kveld var hele gruppa samlet til foredrag blant annet om holdninger og kosthold. Dette foredraget ble holdt av Alta IF's kaptein og Skjervøygutt Øyvind Pedersen. Mariell og Truls var enige om at dette var et lærerikt og interessant foredrag; "Fint å lære litt om andre side av fotballensporten enn bare det som skjer på banen". De to unge lovende kan fortelle at det også er morsomt å møte andre jenter og gutter med samme interesse. Oppholdet har også vært preget av sosiale aktiviteter så det har absolutt vært en begivenhetsrik helg, som er med på å gi inspirasjon og motivasjon for videre satsing.

Etter kampen Alta-Eidsvoll/Turn fikk de også prøve seg i kampsituasjon mot sammensatte lag fra Alta-regionen. Søndags formiddag var det klart for felles restitusjonsøkt med spillerne fra Altas A-lag.

SIK-nett prater med Truls og Mariell mens Alta IF møter Eidsvold Turn, en kamp som for øvrig endte 3-2 til hjemmelaget. Banens beste spiller var ikke overraskende fra Skjervøy; Øyvind Pedersen!

Truls spiller til daglig på SIK's guttelag og jr.lag og Mariell på Team Nord-Troms´ jr.lag.

Vi takker for en hyggelig samtale.

Mange takk til B-T Østvang, for anledningen gjesteskribent for SIK-nett.