Skjervøy vant 0-2 borte i det som i utgangspunktet skulle være en meget vanskelig bortekamp. Så langt i sesongen har de store resultatene uteblitt og det var kanskje ikke de store forventningene til at SIK skulle slå et godt Tuil 2 lag.
Kampen startet med mye dueller og en “krig” på midtbanen, Skjervøy gikk seirende ut av de fleste i de første ti minuttene. Det var allikevel Tuil som kom til den første store sjansen. Etter fem minutter kommer Tuil’s høyrekant seg til innlegg etter en fin kontring, innlegget er perfekt og angriperen til Tuil header fint mot mål fra fem meter og det ligger et surt mål i luften i ca. 0.0002 sekunder, men Skjervøy sin keeper Andreas Jensen vil det annerledes og redder forsøket på et helt vanvittig vis. En stor prestasjon fra Andreas “tigern” Jensen.!
Etter 10 minutter er det Skjervøy sin tur til å kontre. Andreas Helberg får ballen på ca. 30 meter, Helberg tar med seg ballen og går rett mot mål upresset, Helberg ser tidlig at det ikke er noe form for ballpress på han og nøler ikke med å fyre av skudd mot mål og det trenger han heller ikke angre på. Ballen fyker rett i mål fra ca. 20 meter og Skjervøy går opp i 0-1. Bra gjort av Skjervøy sin høyreback.
Det går deretter bare 2 minutter før det skal ligge en ny ball i mål bak Tuil keeperen. Skjervøy får et frispark rett utfor 16 meteren. Frisparket fra Truls er perfekt og det er også hodestøtet fra Michael Stangnes, 0-2 og SIK har fått en kanonstart på kampen.
Skjervøy er i denne perioden meget gode, de ligger lavt og stresser motstanderne til å gjøre feil ofte.
I det 23 minutt er Andreas nok engang med på å holde Tuil ute av kampen, det kommer et skudd fra omentrent 7 meter som Jensen redder mesterlig igjen. Andreas er virkelig i støtet for tiden!
Omgangen ebber ut og det er Tuil som presser på de siste 15 minuttene før pause.

I omgang nummer 2 skjer det ikke så mye. Omgangen starter med Truls som plutselig er helt alene med keeper, keeperen kommer raskt ut og Truls klarer ikke å få avsluttet på et sikkerlig vis. Skjervøy ligger lavt og forsvarer seg mesterlig. Tuil kommer ikke til en eneste stor sjanse i løpet av hele omgangen og dermed 0-2 og seier til et Skjervøy som virkelig trengte en seier. SIK har jo som alle vet ikke vunnet siden de beseiret våre “fiender” fra Nordreisa. Dermed smakte det sikkert ekstra godt med 3 poeng.

Skjervøy vinner kampen etter en veldig god laginnsats fra samtlige som spilte. Laget hang fint sammen og spesielt bakover fungerte det meget bra. Midtbanen til Skjervøy lå veldig godt plassert i forhold til forsvaret og SIK ga ikke Tuil mye rom foran 16 meteren til SIK. De gangene Tuil kom seg igjennom midtbanen sto forsvaret i sikring og stoppet det som var av forsøk fra motstanderlaget. Forsvaret til Skjervøy skal også ha honnør for god prat i de bakre rekker, det smittet godt over på resten av lagkameratene og Skjervøy har forhåpentligvis en opptur i vente.????
Godt var det også å se Øyvind Pedersen tilbake i kamp før SIK. Stopperen spilte en solid kamp sammen med sin partner Joacim Flatvoll.

Seier og 3 poeng til PÆRLA I NORD=)

SIK’s lag: Andreas- Helberg, Øyvind P, Joacim, Øyvind N- Vegard L, Espen, Svenn- Øystein S, Michael og Truls

Innbyttere: Hans C. Larsen.