Skjervøy spilte søndag sin første trenings kamp i 1. Div Grand Cup. Motstander var fjorårets 2. Divisjonslag Skarp. Etter en jevn start av kampen tar Skarp kommandoen og går opp i ledelsen etter 9 minutter. SIK guttene ser ut til å slite litt i 4-4-2 formasjonen og det er ganske store rom mellom lagdelene, men etter en god første halvtime av Skarp kommer SIK mer inn i kampen og det står 1-0 til Skarp når dommeren blåser til pause.

I pausen gjør Skjervøy noen geniale grep, de legger om til den mer vante 4-3-3 formasjonen og flytter blant annet Ruben Kristiansen ned på midtbanen som forøvrig var spiss sammen med MIchael i første omgang. SIK går ut i hundre og legger press på Skarp med det samme. Etter en del fine angrep klarer til slutt SIK og få det målet de ønsket seg. Det er til slutt høyrebacken Tore Skallebø som klarer og sette ballen i mål etter 50 minutter. Det morsomme med at det nettopp er Tore som putter den i mål er at innlegget kom fra Truls Johansen som kom seg rundt på høyrekanten og inne i boksen stod høyrebacen Skallebø rett plassert og nikket enkelt inn 1-1. Det vitner om spiss ferdigheter på Skallebø. Etter scoringen klare Skjervøy fremdeles å presse Skarp ned i banen, men klarer aldri å ta ledelsen. Det utnytter Skarp til slutt og kontrer inn 2-1 med Spiss Morten Lund. Etter scoringen går lufta litt ut av Skjervøy og det er Skarp som styrer spillet i store deler av omgangen. Skarp kommer til en del fine sjanser, men klarer heller aldri å omsette sjansene i mål. Skjervøy skulle få målet de ønsket seg. Etter 76 minutter er det innbytter Øystein Skallebø som nikker inn 2-2 etter innlegg fra kaptein Svenn Johansen. Det var forøvrig ett veldig fint SIK angrep som setter det hele igang, fine kombinasjoner mellom SIK spillerne og de ble dermed belønnet med 2-2. Venstrekanten Skallebø gjør som SIK sine angrepspillere bruker og setter ballen i mål når de først får sjansen! Skjervøy kunne ha stjelt alle poengene på overtid, men Truls sin heading reddes på strek av en Skarp spiller. Kampen ender dermed med 2-2.

Det var et sterkt Skarp lag som stillte i skarphallen og Skjervøy kan være godt fornøyd med resultatet 2-2. Det var Skarp som hadde det meste av spillet og var nok nermest seieren, men SIK guttene kjempet  godt og sesongen startet alt i alt godt for Skjervøy.

Andreas Helberg får sin debut som Skjervøy spiller og klarte seg veldig bra, dette er en spiller SIK kommer til å få bruk for i 2009. Helberg er rolig med ballen og er en spillende stopper og erstatter dermed fjordårets bauta Øyvind Pedersen. Pedersen gjorde ett lite comback i søndagens kamp, men det var vell heller for at SIk manglet en del spillere. Kim- Fredrik Johansen sliter med sykdom og kunne ikke spille. Det samme gjaldt Lennart Waage som er små skadet og tar ikke noen sjanser på dette tidspunktet av sesongen. Øyvind Nilsen sliter ennå med skade, men blir forhåpeltligvis å tre på seg fotball skoene før sesongen sparkes igang. Ørjan Pedersen forventes å være klar for kamp neste helg.

Neste SIk kamp er mot Senja som også rykket ned fra 2. Divisjonen i fjor. Det blir nok en like tøff kamp om ikke tøffere, Senja har forsterket laget kraftig og er kanskje allerede en av favorittene i 2009, det blir en morsom kamp med andre ord!

SIK sitt lag: Andreas Jensen- Tore Skallebø, Ronny Olsen, Andreas Helberg, Pål Skallebø- Truls Johansen, Svenn Johansen, Espen Larsen, Roger Bjørvik- Michael Stangnes og Ruben Kristiansen

Innbyttere: Ørjan Larsen, Øystein Skallebø og Øyvind Skallebø og Eirik Danielsen.

Ps. Skribent Reidar Waage vet at det garantert er skrivefeil hær og dær, men innrømmer gladelig at en 2'er i norsk får skylden for det heh:)