Troms Fotballkrets hyller Peter Bolte på sine nettsider, og nevner avslutningsvis at han er den beste keeperen som har stått i mål for en klubb i Troms fotballkrets - uansett nivå.

Med respekt å melde, da føler SIK-nett seg forpliktet til å dra frem vår egen legende. John-Karstein Strøm som er født 20. januar 1954 - dermed 55 år, debuterte for SIK allerede tilbake i 1970 og fikk utmerkelse fra kretsen for 300 obligatoriske kamper så langt tilbake som i 1985-86. Det er kun to og et halvt år siden sist han sto i mål for SIK og da endte det 4-4(!) på Idrettsheia mot Salangen. John-K har spilt samtlige sesonger i SIK med unntak av 1984 da Kåfjord var på høyere nivå enn oss.

Les også: Legenden stiller alltid opp!

Faktisk har John-K et av sine morsomste fotballminner knyttet til en kamp mot Lyngen på Polleidet, med Peter Bolte i andre målet. Minnet stammer fra sesongen(1987) der det var en prøveordning med straffekonkurranse ved uavgjort resultat. Vinneren av straffekonkurransen fikk 2 poeng, og taperen fikk 1 poeng. I denne kampen endte det uavgjort 1-1 og det ble dermed straffekonkurranse. John-K reddet de tre første fra Lyngen, og scorte selv SIK's tredje mål på nettopp Bolte. Dermed endte straffesparkene med 3-0 til SIK og 2 poeng med hjem til øya. Slå den!

Tro det eller ei - John-K stiller fortsatt på trening! Han trener 3 gang i uka med vår hjemlige treningsgruppe og holder fortsatt koken på en beundringsverdig måte. Beundringsverdig er det også når en 55-åring snakker om å skulle bli bedre fremover! Vår andre keeper i treningsgruppa på Skjervøy er unge og lovende Eirik Danielsen som er nesten 39 år yngre!

SIK-netts påstand: Legende nr.1 i Troms Fotballkrets: John-Karstein Strøm.

Bildet på forsiden er fra 1978 da SIK hadde sikret seg seriemesterskapet i den tids 4.divisjon.