Av Nils-Arne og Øystein

Da Bardu gjestet øya på fredag var det et visst press på oss fra omgivelsene. Folket som følger SIK snakket mye om de to tapene vi hadde gått på i starten av høstsesongen og med tap hjemme ville nok entusiasmen kjølnet kraftig.

Vi startet fint og kun få minutter var godt da Reidar får en retur fra Bardu's keeper. Avslutninga var nøyaktig så besluttsom en kan forvente av en toppscorer! Det av glød som var borte i de to foregående kampene var tilsynelatende tilbake i denne kampen! 1-0.

Få minutter senere slår Roar en ball i blinde bakover mot en Martin som ikke tenker likt som vår stopper. Dermed kan en Barduspiller plukke opp ballen og sette den i åpent mål fra skrått hold. 1-1.

Vi slår tilbake kort tid etter, og Stanga øker ledelsen til 2-1 etter å ha dradd seg innover fra høyrekanten og avsluttet med venstra i lengste hjørnet.

Etter en brukbar start mister vi nok en gang trøkket, og Bardu er det mest velspillende laget. Det er derfor ikke tilfeldig at de scorer to pene mål etter langskudd og går til pause med ledelse 3-2. Martin står ikke feilplassert på noen av skuddene. Det som er mest kritikkverdig er vårt kollektive press i perioden Bardu fører kampen. Begge langskuddene kommer etter slapt press av oss. Til pause er spillere og publikum dystre, mens gjestene bortimot jublet av tilfredshet.

I pausen er det mange som har gode planer for hvordan vi skal vinne kampen. Noen mer innbitte enn andre! Før vi gikk ut til andre omgang kunne vi le sammen av dette og alle var enige om at vi klarer å yte bedre.

Vi fører kampen fra start i andre omgang og etter omtrent 10 minutter av omgangen forserer Stanga på samme vis som i første omgang. Denne gangen skyter han fra lengre hold, og plasserer ballen i nærmeste hjørnet - nok en gang med venstre fot!! Vakkert mål og vi er á jour 3-3.

Etter dette presser vi på, men klarer ikke å score målet som skal gi oss føringen. Først når det gjenstår vel et kvarter å spille løsner det. Etter et legg fra høyre går ballen forbi alle. Øystein får god tid; demper, løfter blikket og bredsider ballen i mål. 4-3!

Ikke lenge etterpå er vi nok en gang oppe på høyrekanten. Lennart har krøpet høyt i banen og gjør det vi trener på ukentlig. Lennart svinger et perfekt legg som blir møtt av Øystein på først stolpe. Headinga går i mål og det står 5-3.

Nå vil også eldstebror Skallebø være med å leke. Han bryter et oppspill på midtbanen, forserer og klistrer ballen nede i venstre hjørnet fra ca. 30 meter. Perletreff og 6-3!

Når det gjenstår noen minutter og vi fortsatt styrer alt er det mange som kjenner målkåtheten friste. Ironisk nok er det toppscoreren som er mest kompis mot slutten da han passer uselvisk til Kim Fredrik som kan klinke ballen i mål og fastsette resultatet til 7-3.

Om vi beholder spillet og gløden fra denne andre omgangen til tirsdagens kamp mot Ishavsbyen så kan man si at vi er friskmeldt. Likevel er det litt vanskelig å si hvor god Bardu var i denne kampen med mange sentrale borte. En ting skal Bardu ha kred for: de spiller fin fotball så lenge kreftene holder. På fredag ble kreftene deres tomme relativt tidlig og vi fikk det komfortabelt til slutt.

Benyttede spillere: Martin Johansen; Lennart Waage, Roar Skallebø, Ronny Olsen, Pål Skallebø; Daniel Samuelsen, Håkon Waage, Kim Fredrik Johansen; Michael Stangnes, Reidar Waage og Øystein Skallebø.

Innbyttere: Svenn Johansen for Daniel Samuelsen, Øyvind Nilsen for Michael Stangnes og Tore Skallebø for Håkon Waage.

*Årets første kamp for Martin, da Jensen ble skada i onsdagens juniorkamp.