Av Nils-Arne og Øystein

Lørdag ettermiddag spilte Skjervøy en sterk og god kamp mot Ishavsbyen i byen og vant fortjent 1-2.

Kampen var fra første stund jevnspilt og ingen av lagene skapte store sjanser de første 25 minuttene av kampen. Den første store sjansen har vi etter hjørnespark. Roar er på en retur og fra skrått hold tverrvender han og avslutter med god retning mot krysset. Ishavsbyens keeper får slått til corner. Ikke lenge etter skaper Ishavsbyen et par virkelig store sjanser, men Andreas viser sin klasse i en-mot-ensituasjoner og holder oss godt inne i kampen.

Forsvaret fungerer denne kampen veldig bra. De kommuniserer slik de skal og det er et solid tegn når man fra sidelinja hører stopperne prate om hvem som tar duell og hvem som sikrer. Utmerket!

Til pause står det 0-0, et resultat vi kan være mest fornøyde med.

Andre omgang starter som første. Ingen av lagene klarer å skape et betydelig press. Spillet bølger frem og tilbake uten at de store sjansene oppstår. Vi skaper som sagt ikke mye, men vi har Reidar Waage på topp. I kjent kjempende stil kriger Reidar seg mellom stopper og keeper ved en situasjon og får satt fotan på ballen. Ballen går mellom beina på keeper og i mål! 1-0!

Midtveis i omgangen oppstår en situasjon mellom Ishavsbyens kaptein David Lundblad og vår midtbanenmann Håkon Waage. Vi blir brutt midt på Ishavsbyens banehalvdel og Lundblad fører ballen fremover. Håkon kommer noe sent i taklingen og nærmest snubler i bena til Lundblad. Ishavsbyenspilleren dytter i etterfølgelsen Håkon. Dommeren trekker opp det røde kortet direkte - til begge! Denne avgjørelsen mener vi er feil og vi har kontaktet troms fotballkrets for å få en så mild reaksjon som mulig.

Resten av omgangen er det spill 10 mot 10 og det blir en unødvendig oppjaget stemning blant spillerne. Vi legger om til 4-4-1 resten av kampen. På noe som er tilnærmet "Byens" eneste store sjanse i andre omgang så scorer de! Etter en vakker langball fra deres høyre side stikker venstrekanten bak vår høyreback, Lennart, og er dermed alene med Andreas. Han setter ballen i mål og 1-1.

De siste 10 minuttene er stort sett i samme bilde som de foregående 80. Det skapes lite og bølger fortsatt. To minutter på overtid slås en ball mot Ishavsbyens keeper, som nylig er byttet inn. Reidar jager ballen og går for å blokkere keepers avklaring. Keeperen bommer på ballen og Reidar kan sette maks fart for å rekke den. Fra død vinkel får kapteinen vår styrt ballen i mål!! 2-1 til oss!!! Reidar har så høy fart at han ikke klarer å stoppe før reklameskiltene på stadion. Dette medfører at Reidar stumper over skiltet og får seg en liten kneskade. Skaden er heldigvis for oss ikke alvorlig. Se for øvrig bilder av situasjonen i mandagens Nordlys! Etter scoringen er det vi som er nærmest mål. Asgeir som er kommet inn for Reidar slår et utall av tunneller og kunne med litt hell kommet til avslutning alene med keeper.

Etter 96 minutter blåser dommeren av kampen og vi kan juble for nye tre poeng. På en dag der vi kanskje ikke nødvendigvis var bedre enn motstanderen tar vi full pott på bortebane - noe som må tilskrives den flyten vi nå er inne i. Vi blir stadig tryggere defensivt og vi vet at vi scorer mål hver kamp. Den brede stallen kommer stadig nytte. I en kamp som i helga er det en nødvendighet med friske bein på banen - spesielt når vi blir redusert til 10 mann.

Benyttede spillere: Andreas Jensen; Lennart Waage, Ronny Olsen, Roar Skallebø, Pål Skallebø; Svenn Johansen, Håkon Waage, Kim F. Johansen; Steinar Bakke, Reidar Waage, Ruben Kristiansen.

Innbyttere: Øyvind Nilsen for Steinar Bakke, Magnus Henriksen for Ruben Kristiansen og Asgeir Johansen for Reidar Waage.