Det var aller første gang lokomotivet fra Tromsø gjestet Skjervøy, og det var duket for festfotball fra første stund fra de utvalgte SIK-spillerne. Vi gikk rett i føringen spillemessig og hadde det meste av ballbesittelsen i kampens startfase. Allerede før vi kan snakke om kampens startfase har vi riktignok gått i ledelsen. Stanga pirker ei lompe forbi Lokomotiv Tromsøs utrusende keeper. Ballen triller i mål og v i har fått en drømmestart! 1-0.

Vi forsetter finspillet og det er ikke tilfeldigheter som gjør at Ørjan Larsen knaller ballen i nettaket fra 5 meter etter et innlegg. 2-0 og kun spilt 10 minutter.

På 2-0 fortsetter vi å presse, og etter en corner ser samtlige på banen at ballen er MINST en gang over streken. Det ser ikke dommertrioen, så vi kan bare bøye oss for kamplederne og spille videre.

Om det er manglende godkjenning på målet som gjør at kampen skifter karakter vites ikke, men gjestene fra Tromsø klarer å komme inn i kampen etter halve førsteomgangen. Når en femmeter fra Lokomotiv går over vår midtbane, står vi SIK-spillerne på perongen mens deres spiss løper gjennom og reduserer. 2-1.

Ikke lang tid etter er det klart for utligning. Lokomotiv får frispark på midtbanen, slår bakrom og utnytter vår nøling. 2-2.

Vi skal likevel komme tilbake før pause, men det er ikke vår fortjeneste at vi tar pause med ledelse. Etter et langt oppspill fra Ronny header gjestenes stopper inn mot keeper som er på tur ut. Ballen går forbi keeper og det er et klassisk selvmål. 3-2, pause!

I andre omgang har vi masse anledninger til å score mål. Som mot reisa sist etablerer vi tidvis et hardt press høyt på Lokomotivs banehalvdel, men som forrige kamp så er vi ikke flink nok til å gjøre de riktige tingene i den aller siste delen av spillet. Avslutningene og innleggene er ikke gode nok!

Etter at vi får frispark på midtbanen, ved innbytterboksene, beordres samtlige fyrtårn opp av trenerne. Noen har andre planer og det blir slått kort før vi har kommet på plass. I rotet ender ballen hos Øystein på motsatt side. Han slår ei møkkapasning som blir brutt, og Lokomotiv Tromsø kontrer inn utligning for andre gang i kampen. 3-3.

Mot slutten legges det om til tre bak, og to rene spisser; 3-3-4! Det skjer mye i siste fase av kampen og det er et par forseelser der dommer Halgeir Bertelsen kunne vært i brystlomma og fisket opp det røde kortet. Fire minutter på overtid slås det langt fra midtbanen. Ballen går over motstandernes bakre firer. Fire sultne SIK-spillere jager ball, og Hans-Christian tar duellen med keeper. Det er likevel Truls som header ballen ut mot vår venstre side der Erlend Pedersen har tatt plass. Erlend bredsider ballen foran mål, hvor Hans-Christian har plassert seg. 4 minutter og 11 sekunder på overtid - og Hans setter kontant inn seiersscoringen, 4-3! Gjestene tar avspark og det blåses direkte for full tid! Vi tar full poengpott på overtid av overtiden.

Dermed går vi forbi Lokomotiv på tabellen og ligger på en plassering vi kan være godt fornøyde med. At vi fortsatt må jobbe målrettet og solid er det ingen tvil om. Et redusert motstanderlag klarer i dag og gi oss vanskeligheter i massevis, og det burde være unødvendig. Likevel får vi stikke fingeren dypt i krøllgresset og erkjenne at vi ikke er bedre på vårt bunnivå, og får prise oss lykkelige over full poengpott i dag. Seier er seier - 3 poeng er 3 poeng.

'Neste kamp er også hjemme. Laksvatn gjester øya neste lørdag. Vær der!

Eirik Danielsen; Florin, Melo, Ronny Olsen, Øystein Skallebø; Espen Larsen, Øyvind Nilsen, Lennart Waage; Ørjan Larsen, Truls Johansen, Michael Stangnes.