Vi fikk en fin start på kunstgresset i Tromsdalen i oppgjøret mot Skarp. Før vertene fra Tromsøs eldste klubb hadde rukket å våkne hadde vår suverene toppscorer vært på ferde to ganger.

Første mål kommer etter fin fremspilling fra Joa. Stanga mottar ballen på høyre side av banen, skrår innover og skyter med venstra. Ballen går ned i høyre hjørne, og tidligere SIK-keeper Tor Inge Kristiansen i Skarp-målet kan ikke avverge scoring.

Ikke lenge etter bryter vi Skarp som er høyt på vår banehalvdel. Øyvind Nilsen slår til Øystein, som slår direkte i bakrom på Stanga som allerede har startet et løp. Ballen havner på foten til Michael, som plasserer ballen til side for keeper, 0-2!

Skarp reduserer etter en episode der vi ikke viser nok tæl innenfor 16-meteren vår. 1-2.

Neste mål kommer til oss. Øyvind starter på et dypt løp, og får et innkast kastet foran seg. Like innenfor hjørnet av 16-meteren blir han felt og dommer Kai Erling Ludvigsen dømmer korrekt straffe. Michael bommer aldri på straffe, 1-3. Vi har virkelig fått kampen i ønsket spor.

På denne stillinga får Skarp tildelt straffe etter at dommer mener at Helberg handser. Ballen er i hånda, men vår høyre back drar ingen fordel av det. Likevel dømmes det straffe. Ted Pettersen har scoret på utallige straffer for Skarp, men denne gangen blir det miss; Jensen er mesterlig nede og redder straffen som kommer til hans venstre side.

Skarp får likevel redusert før pause. Etter en dødball er vi for veike i duellspillet og slipper et unødvendig baklengs, 2-3. Før pause får Skarpspiller Ole Christian Simonsen rødt kort for å ha kvestet Ruben, så vi får spille 11 mot 10 en hel omgang. Sominsen scorte begge de første målene til Skarp.

Etter pause skulle det ligge tilrette for å trille ut et Skarplag med en mann mindre. Det får vi ikke til, og et Skarplag med offensive tanker gjør oss defensive. I stedet for at vi fører banespillet, blir vi baktunge og mister ballen fryktelig lett. Vi har våre sjanser, der både Øyvind N er på raid og Hans Christian som fyrer skudd, men vi er ikke spesielt farlige i spillets gang.

Litt før full tid kommer uttellinga for Skarp da Morten Lund scorer fra 12 meter. Samme Lund kunne fort blitt matchvinner med en stor sjanse minutter før slutt.

Vi klarer ikke å levere som forventet med overtall og det virker som frykten for å tape er større enn lysten til å vinne i andre omgang. Likevel plukker vi med oss et viktig poeng fra serietoern og begrenser oss fortsatt til kun et tap denne høstsesongen.

Senja trenger nå bare et poeng for å bli seriemestre i FK fotballigaen. Når Skarp avga poeng mot oss er det kun en teoretisk mulighet for svarttrøyene å ta igjen Senja, som møter TUIL2 i morgen.

PS! Stanga har nå scoret 22 mål i år. Hans egen rekord er på 24 mål på en sesong. Den rekker han!

A.Jensen; A.Helberg, Øyvind P, Ronny O, Øyvind N; Joa Flatvold, Ruben K, Espen L; Truls J, Stanga, Øystein S.