Kampen mot Lyngen/Karnes ble et typisk lokaloppgjør der mye sto på spill og begge lag ville vinne - eller kanskje like riktig sagt; begge lag var livredde for å tape!?

Ikke mange minuttene var gått da kampens dommer Ragnar Dahl måtte lete i lommen etter det gule kortet. Dette kortet skulle få luftet seg i løpet av oppgjøret. Hele første omgang var preget av mange stopp i spillet og mange frisparksituasjoner. Både vi i SIK og L/K er vanligvis gode på dødballer men ingen av lagene klarte å utnytte denne forcen i denne kampen. Det var målløst til pause og vi var det førende laget. Vår største sjanse var ved Stanga som satte et skudd i stolperota fra 7-8 meter.

Kampleder Dahl rakk også å vise ut en av gjestene før pause. Da L/K's trener Dan-Håvard Johnsen marsjerte ut på banen etter cirka halvtimen for å fortelle hva han syns om dømmingen, ble han henvist til tribunen(eller mer korrekt bak skiltene på Skjervøy Stadion). Bildet er fra situasjonen.

Etter pause er det fortsatt jevnspilt, men L/K kommer noe høyere i banen. Fortsatt skapes det ikke veldig store sjanser. Vår største i starten er da Morten vender av L/K's Stian Amundsgård og kommer alene gjennom. Avslutningen går utenfor!

Etter halvspilt andre omgang kommer kampens første mål. Steffen Dreyer får føre opp, og med god fart forserer han og skyter fra 17-18 meter. Skuddet er hardt, og selv om Andreas er på ballen kan han ikke hindre scoring. 1-0 til gjestene fra Lyngen/Karnes. Unge Dreyer hadde et enda penere mål på Skjervøy i fjorårets oppgjør, men dette kom med venstra som er galfoten. Siste halvtime av kampen er det vi som fører. Da vi la om til to spisser fikk vi noe mer trøkk oppe i banen, og vårt spill ble mer boksorientert. En lang pasning fra Øyvind Nilsen skaper en duell på 16-meteren til L/K. Ballen går over duellen der Michael har startet på løp. På vakkert vis får han bredsidet ballen i lengste hjørne over L/K's keeper. 1-1!

De siste minuttene beholder vi trøkket og har sjanser med Morten, Stanga, Øyvind P og Ronny. Ingen overlister Wæraas i målet! Faktisk kunne L/K gått av banen med full poengpott. På slutten har de en stor sjanse der Andreas gjør en feberredning. Foruten denne redninga har Andy en fin redning på en avslutning av L/K's Kristiansen tidligere i omgangen.

Kampen ender uavgjort og vil nok huskes like godt for alle kortene som for det underholdende spillet. Fem minutter før slutt ble Nordreisaværingen Stian Amundsgård utvist etter å ha felt Roger Bjørvik. Dette er andre gang Amundsgård må forlate banen på Skjervøy ikledd L/K-drakt. Foruten to utvisninger får L/K syv gule kort og vi fikk 3 gule.

Vi skulle gjerne ha tatt full pott i denne kampen for å holde tritt med L/K på toppen av tabellen. Når vi likevel havner under og lenge jager utligning er det ene poenget viktig for å ikke miste kontakten med serielederen. Å ikke tape dette oppgjøret er viktig av flere årsaker; det er fortsatt en mannsalder siden L/K sist slo oss i kamp(det betyr drøyt to år i denne sammenheng). Se hvordan oppgjørene har endt siden 1996 her.

Bilder fra kampen tatt av Christian Lembricht kommer!!