Kong Vinter hadde tydeligvis bestemt seg for å være med i seriepremieren mot Kvaløysletta på Alfheim Stadion. Da kampen ble spilt i gang fredag kl.19.15 var banen hvit og spilleforholdene begrensede.

Vi kom bra i gang, for på vår første store sjanse skulle vi finne veien til nettmaskene. Angrepet startet flott bak, der ballen ble snudd raskt i forsvarsfireren. Lennart fikk ført opp på høyre back, og etter å ha skapt overtall ble Morten slått fri på sin høyre kant. Morten slår et flott innlegg og på et helhjertet indreløper-løp kommer Kim-Fredrik og header ballen i mål. Det er gått i underkant av et kvarter og vi leder 1-0.

Selv om vi har ballen mest i første omgang er det ikke lett å få dreis på angrepsspillet. Kvaløysletta forsvarer seg bra samtidig som det er vanskelig å få tempo i kula på underlaget. Defensivt har vi tatt flere steg i riktig retning fra forrige kamp, for vi er solide bakover. Til pause leder vi 1-0.

Når vi starter andre omgang er det med et håp om at vi skal komme til den forløsende 2-0 scoringen, slik at vi kan senke skuldrene. Men i stedet for at vi skal få en drømmestart på omgangen så er det KIL som har ballen mest og spiller klokt og ballsikkert.

Mens tiden flyr, skapes få sjanser av begge lag. Når det gjenstår omtrent et kvarter av kampen fører KIL's spiss opp. Fra omtrent 20 meter sender han et skudd mot vårt mål. Ballen får en ekkel dupp, og går i mål bak Jørgen. Vår keeper står en god kamp i utakknemlige forhold men nedsnødde oppmerkinger gjør at han, etter egen beskrivelse, mister dybdesynet og klarer ikke å beregne avstanden til motspiller.

Om det er sjansefattig de første 88 minuttene, så kommer de på slutten. Vi jager seiersmålet og får flere dødballer høyt i banen. Vi kommer til farligheter men mål blir det ikke. På den andre siden slår Kvaløysletta til, og Øyvind Nilsen redder nærmest på streken etter en dødball for KIL.

Det siste vi skaper er en stor sjanse med innbytter Tore Skallebø. Tore blir frispilt etter et skråløp mot høyre, og med dårlig vinkel klarer han å sette ballen forbi keeper og mot målet, men avslutninga går i tverrligger og ut!! Det siste som skjer er at KIL er frempå. Richard Dahl, som har vært ønsket i SIK, får hodet på en lang ball og også vi blir reddet av tverrliggeren!

Det blir poengdeling i seriestarten. Resultatet er greit etter spill og sjanser, og Kvaløysletta som hadde en forrykende vårsesong i fjor kan nok få det i år også om de holder dette nivået fremover. Vi er bra fornøyd med gjennomføringen, og vi hadde på ingen måte tatt denne seieren på forskudd - om noen skulle tro det.

At banen var snødekket og balltempoet ble noe lavere enn ved en "normal" bane gagnet nok ikke oss positivt, men forholdene var like for begge lag og vertene mestret underlaget vel så bra som oss.

Vi har startet poengplukkingen, og går for ei sterk treningsuke som skal ende med hjemmeseier og 3 poeng mot Ramfjord kommende lørdag.

Jørgen Pedersen; Lennart Waage, Øyvind Pedersen, Ronny Olsen, Øyvind Nilsen; Svenn Johansen, Ruben Kristiansen, Kim F Johansen; Morten Nilsen, Øystein Skallebø, Roger Bjørvik