Sist gang vi møtte BUL i Finnmarkshallen sto det større ting på spill. Opprykkskvaliken i 2008 endte med tap over to kamper, men vi maktet 1-1 i Finnmarkshallen etter ei vakker scoring av Ruben Kristiansen og stort keeperspill av Andreas Jensen. Førstnevnte er som de fleste vet blitt tippeligaspiller siden den gang, mens vår sisteskanse er en av to gjenværende fra startelleveren mot BUL i 2008. Gårsdagens kaptein Ronny Olsen er den andre som er igjen fra den gang.

Som ventet var det BUL som tok føringen i kampen. Laget som tok tredjeplassen i fjorårets 3. divisjon er et bedre lag enn samtlige vi møtte i fjor, og vi vet hvor godt de trives i hallen sin. Med god konsentrasjon klarte vi å tette farlige rom, og gjorde en fin defensiv jobb. BUL kom til noen sjanser, men de maktet ikke å spille seg gjennom vårt lave og tette forsvar. Første scoring komme litt over midtveis i første omgang der deres spiss kommer rettvendt mot stopper. Pasningen fra spissen blir blokkert av stopper, men ender tilbake hos spissen som da er alene gjennom og setter ballen til side for Andreas. Heldig scoring og 1-0.

Mot slutten av omgangen er vi på et par visitter, og har tre-fire dødballer der vi med litt hell kunne fått uttelling. Det får vi ikke, men BUL øker til 2-0 etter et flott gjennomspill. Dette er det eneste målet der vi ikke henger med på notene som lag.

Kampbildet i andre omgang endres litt. Vertene slår mer feil bakfra og vi får ballen mer. Fortsatt er det BUL som fører an, men vi får være mer med og kommer oftere høyt i banen. Jostein Pedersen er nære ved å redusere til 2-1 når han spilles alene gjennom. Denne setter Jostein 8 av 10! Til tross for trøtte ben etter tette treninger presterer vi å røre bena godt, og er flinke til å komme opp i situasjonene.

Vi holder nullen i andre omgang helt til det gjenstår kun fem minutter. Da blåser kampens dommer et merkelig straffe. Innbytter Joachim Johnsen er etter ballen men kan ikke hindre baklengs. 3-0. Hederlig ville vi sagt, så det er litt surt at vi får en til scoring mot på overtid. Undertegnede slurver og slår ballen til motspiller i midtbaneleddet. Spilleren kommer alene gjennom og setter den enkelt i mål. 4-0 blir sluttresultatet i en kamp der vi sitter igjen med mange positive inntrykk. Dette nye unge SIK-laget viser masse tæl og det er ingen tvil om at potensialet er stort. Det blir nok morsomt på stadion i år også!

Før kampen hadde vi tre flotte treningsøkter i hallen der vi fikk trent sammen på stor bane. Ei av øktene ble ledet av tidligere SIK-trener Øyvind Pedersen, som vektla pasningsspill og gjenvinning. Enkle faktorer som vi kan bli mye bedre på som lag. Om hver mann hever seg et hakk, vil laget fremstå mye sterkere!

Sykdom og skader gjorde at vi ble litt tynt besatt på søndagens kamp. Ørjan Larsen pådro seg en smell og Kjell-Hugo Henriksen ble syk. Ungguttene Ørjan Skallebø og Steffen Larsen var igjen på Skjervøy for å spille håndball. Nils Michalsen som bor i Alta, var med deres håndballag i Tromsø denne helga og var også forhindret i å spille kampen.

Andreas Jensen; Christer Eriksen, Ronny Olsen, Øystein Skallebø, Anders Nilsen; Espen Larsen, Steve Thomassen, Erlend Pedersen; Hans-Chr. Larsen, Jostein Pedersen, Truls Johansen.

Lars-Petter Henriksen, Øyvind Thomassen, Joachim Johnsen.