Av Øystein

Den siste uka har Øyvind Nilsen trent med a-laget uten å merke noe til smertene i kneet som har satt han ut av spill i over et år.

Øyvind fikk sitt gjennomslag på A-laget høsten 2005, da han og laget gikk ubeseiret gjennom store deler av høstsesongen under ledelse av Øyvind's far Pål Nilsen. Hans foreløpig siste kamp i SIK-trøya var i januar 2006 mot Salangen i vinterserien, der han scoret et og la opp til et mål fra sin venstre kant. Etter dette har han vært gjennom et utall av lege- og fysioterpeutbesøk og en rekke prøver for å finne ut hva som feiler kneet hans. I perioder har han merket fremgang, og iveren etter å spille fotball har blitt for stor - dermed har ikke kneet tålt belastningen.

Nå er han begynt på en type vaksine som inneholder biologiske antistoffer som går inn og hindrer de betente cellene i kroppen hans og formere seg. Foreløpig fungerer vaksinen utmerket, og vi har allerede fått se litt av fotballferdighetene til unge Nilsen på trening. Eneste problemet foreløpig er pusten, som selvsagt ikke er helt topp etter et helt år på sidelinja. Den tidligere skiløperen vil helt sikkert ganske kjapt bygge opp formen til å være tilfredsstillende.

Hele apparatet rundt SIK-fotballen er glade for å ha humørsprederen tilbake for fullt og vi håper, med litt tålmodighet, at Øyvind får bygd seg opp - og kanskje til og med bidra på A-laget i sesongen 2007.