Unge Nilsen har vært en allsidig og meget aktiv gutt i alle år. Som aktiv med både fotball og ski har han lagt ned flere treningstimer enn de fleste i oppveksten. Man kan derfor si at Anders er et offer for de underlag vi har på øya. Med en idrettshall og en krøllgressbane som "eter" ledd og muskulatur er han det beste(eller verste om du vil) eksemplet på hvor tidlig man kan få belastningsskader med våre fasiliteter.

I sommer gjennomgikk han en operasjon der 2/6 deler av menisken på ytre side ble fjernet. Operasjonen var vellykket og Anders kom raskt i gang med trening og løp mye i ferien. Treningen resulterte i at han spilte flere kamper tidlig på høsten, men smertene i kneet forsvant ikke.
-Legene sier at jeg spilte med betennelse i kneet, og det var grunnen til at jeg hovnet opp etter å ha spilt fotball, forteller han.

Nå har han vært inne og fjernet brusk i kneet, som legene mente lå i veien og skapte gnag. Også denne gang var det en vellykket operasjon, men Anders har is i magen denne gangen:
- Nå skal jeg benytte fysioterapaut som skal bistå opptreningen med styrkende øvelser. Jeg skal også bruke krykkene et par uker, som er lengre enn anbefalt. Planen er å være i gang på nyåret, da jeg kan sykle og legene har anbefalt å gå masse på ski. Jeg får hente frem gamle kunster, flirer han.

Nå sitter Anders hjemme med foten høyt og jobber med skolearbeid. SIK-nett håper at Anders er tålmodig og tar tiden som trengs for å spille kamper til sommeren. 17-åringen er del av et ungt gjeng vi i SIK har store forhåpninger til.

Og som et apropos: Vi krysser fortsatt fingrene for at Anders og resten av spillerne får boltre seg på nytt og mer skånsomt underlag til ferien.