Morten har denne uka trent sammen med TIL's lovende juniorer. Etter ei uke med Tromsøgutta sier Morten at han har hatt ei fin treningsuke, der han kom litt tregt i gang med litt nerver blant nye medspillere. " Æ syns det gikk helt fint etter hvert. Treningene hadde bra trøkk og fint spill", sier Morten til SIK-nett.

Sammenligna med SIK-trening, er det forskjell om man ser på spillertyper?
"Ja helt klart. Det er mange lettbente teknikere i TIL, mot Skjervøy som er fysisk sterke. De lettbente teknikkerne passe ikke mæ så godt, siden æ ikke akkurat e Skjervøys Ronaldinho!" , fortsetter en latterfull Morten.

Til mandagens kamp mot Skarp2 håper Morten at han får fornyet tillit på midtbanen. "Syns det va arti å være med offensivt. Jeg tror vi blir å spille med nok så likt mannskap som forrige kamp".

Hva liker du bedre med å være på midtbanen?
"Man får mer med ballen å gjøre.Man kommer i mange duella og kan trøkke til uten å risikere straffe mot seg hver gang. Så er det jo morsomt å komme til målsjanser."

Om du fortsetter på midtbanen, tror du på flere mål?
"Ja, tror æ kan komme opp i 5-7 mål i sesongen da!".

Neste kamp tror Morten at vi vinner. Han spår at vi først får en baklengs men kommer tilbake og vinner 3-1.

Morten går til daglig skole i Tromsø, der han studerer til å bli kuldemontør. Denne helga er han likevel hjemme på Skjervøy for å lade opp til kamp. "Ble mottatt med pizza og brus."
Han er opprinnelig fra Sør-Tverrfjord i Loppa kommune. "Æ e gla i Skjervøy, men vil alltid forbli finnmarking!"

Som enhver unggutt har Morten sine drømmer om å spille på høyest mulig nivå, men sier at dette er drømmer og at han har bena godt plantet på jorda i forhold til denne muligheten hos Tromsø IL. "Neste gang er det en annen som får sjansen" avslutter Morten.

SIK-nett håpe Morten får til sine ting på trening og at han er klar for å krige for 3 nye poeng i mandagens kamp mot Skarp2.

Møt opp å støtt SIK på mandag i Tromsdalen!!