12.08.1985 LFC v Everton - Neal testimonial (2-3)

“Liverpoolhelter”
Helter fra Anfield rett fra hjertet
 
Hvordan er det å være menneske i den engelske toppfotballen?
Portretter av 14 nøye utvalgte store Liverpool FC-helter fra de siste 50 årene av klubbens historie.
 
Som aller første kvinne noensinne har Ragnhild Lund Ansnes fått har fått et unikt innblikk i miljøet rundt Liverpool Football Club og kommet tett på mange av de største legendene som har spilt for den verdensberømte fotballklubben de siste femti årene. “Liverpoolhelter” gir et nytt bilde av hvordan det er å leve i toppfotballen. Et bilde som mye mer og sannferdig enn det vi møter i media til daglig. Disse fotballspillerne har en enorm heltestatus og er forbilder for mange, samtidig som fansen og håpefulle fotballtalenter ikke har skikkelig tilgang på hva det egentlig innebærer å leve som spiller.
 
Hva var det som drev Ian Callaghan i løpet av imponerende 18 år til å sette en utrolig og sannsynligvis uslåelig rekord på 857 kamper for klubben? Hvordan jobba målmaskinen Ian Rush mentalt for å klare å score så mange mål under et stort press, og hva er det som gjør at det en sjelden gang oppstår magisk partnerskap på banen, som mellom Rush og Kenny Dalglish? Hvordan kunne de kommunisere så godt uten et eneste ord? Hvilke personlige offer gjorde Liverpool-kapteinene Tommy Smith og Phil Neal for å tjene klubben sin?
For aller første gang går en bok under overflaten for å vise de menneskelige sidene av mannen bak spillerne i engelsk toppfotball.
 
Aldri før har så mange markante Liverpool-profiler åpnet seg på denne måten i ei bok. David Fairclough forteller hvordan tapet av faren påvirket karrieren hans og Phil Thompson bryter stillheten om den 15 år lange konflikten med lagkamerat og mannen som tok fra ham kapteinsbindet, Graeme Souness. Mange spennende og interessante tematiske portretter er klokt og systematisk satt sammen for å vise ulike sider av hvordan enkeltmennesket i fotballen har det og hvordan toppfotballen har endra seg. Du møter også Kevin Keegan, Robbie Fowler, Bruce Grobbelaar, John Barnes, Roy Evans, Alan Kennedy, Jamie Carragher og Steve McManaman.
 
”Liverpoolhelter” er en varm, ærlig, inspirerende og unik bok som tegner en serie levende og sterke portretter av nøye utvalgte spillere som vil fascinere leseren og interessere fotballfans fra alle generasjoner, og som vil forandre leserens syn på tilværelsen som spiller i internasjonal toppfotball.
 
Boka er den aller første offisielle klubboka fra Liverpool FC om legendene på norsk. Liverpool Football Club er valgt fordi klubben har rundt 24 millioner fans fra hele verden og mange hundretusen av disse er nordmenn.
 
OM FORFATTEREN
Ragnhild Lund Ansnes (f 1975) skapte bokhistorie da hun skrev sin første bok “Liverpoolhjerter” (2010). Boka er en samling av flere hundre historier om norske supporteres sterkeste Liverpool- minner og viser hva fotball gjør med fansen. “Liverpoolhjerter” var den aller første offisielle klubboka fra engelske Premier League på et annet orginalspråk enn engelsk, og Lund Ansnes er den første kvinnen i verden som skriver offisielle klubbøker for Liverpool Football Club. Hennes debutbok ble kritikerrost av pressen og elsket av fansen. I “Liverpoolhelter” har forfatteren drevent vridd fokuset over på hva fotballen gjør med livene til spillerne. Dette er NRK-journalisten og programlederens andre bok.
 
Facebook: Liverpool FC Heroes
Twitter: @Liverpoolhjerte