Edwin Laberg har de siste ukene vært å se på SIKs treninger på Skjervøy. Mannen med det slepne venstrebenet skal være med å bidra i sesonginnspurten.

– I utgangspunktet skal jeg kun være med for å trene, men dersom det blir behov for det, har jeg sagt meg villig til å stille opp som nødløsning i kampsituasjon også.

Laberg understreker ovenfor skjervoyik.no at han har et stykke igjen å gå på før han er i toppform, men at han merker fremgang for hver trening. – Pr. dags dato holder jeg neppe i 90 minutter. Det går mest på den fysiske biten, men også en del på ballferdigheter, forteller han.

At Skjervøy IK nå står med kniven på strupen i forhold til 3. divisjonsspill også i 2011 mener han er et delt problem. – Situasjonen er skapt selv, men det er samtidig tungt å gardere seg mot spilleravganger en uke før seriestart. Det som er mest skuffende er imidlertid enkeltes holdning. Kan man gå på jobb eller skole, kan man også gå på trening.

Og utdyper; - Jeg skjønner at du ikke stiller på trening dersom mora di har dødd, men å ikke komme på trening på grunn av at man skal på Havnnesfestivalen eller andre festligheter, holder rett og slett ikke. Vi er ikke flere spillere enn at vi trenger alle mann og da blir det litt flaut når treneren er nødt til å ringe rundt på kampdag for å klare å stile lag, slik som også Ole-Johan Henriksen påpekte etter L/K-kampen.

Den tacklingssterke backen, med erfaring fra bl.a 2. divisjon, tror fortsatt det er mulig å berge plassen. – Det er ennå 21 poeng å spille om og laget har også unnagjort tøffe kamper mot topplagene. Får vi i tillegg inn de spillerne som klubben har sendt forespørsel på, vil jo det også naturligvis øke våre sjanser til å overleve. Vi er uansett nødt til å gå for full pott i de resterende kampene. Guttene vil vokse med oppgaven, mener Laberg.

Neste oppgave blir helgens oppgjør mot BOIF hjemme på Skjervøy. – Vi har gode sjanser til helga. I forrige kamp (mot Salangen) fikk laget et solid løft, vi styrte store deler av spillet og viste at vi har noe på dette nivået å gjøre. I det hele tatt tror jeg vi fikk spilt på oss en god del selvtillitt. Det eneste som manglet var effektiviteten. Vi skal, og må, slå Bardufoss, avslutter en toppmotivert Edwin Laberg.