Vi førte kampen mot det unge TUIL2-laget fra start. Selv om Dalingan var på visitt og hadde noen hjørnespark i innledninga av kampen, var det vi som hadde banespillet og grei kontroll på gjestene. TUIL2 forsøkte å bruke ballen langs bakken i medvinden, men ble for upresise når de passerte midtbanen.

Etter flere fine kombinasjoner høyt i banen kommer vi til halvsjanser, men målet uteblir.

Ikke før det er spilt omkring 35 minutter skal det løsne. Vår målkåte venstreback har snakket om sin første scoring flere uker nå, og var nære på etter et langt raid mot Skarp sist. Denne gangen lemner han ingen tvil; etter en dødball havner ballen hos Nilsen som fra vel 30 meter skyter ballen i en flott bue - klistret i krysset. Når han først scorer gjør han det med stil, 1-0! Resultatet står til pause.

I andre omgang er det vår tur å spille i medvind, selv om de har spaknet og været faktisk er bra. Vi triller ball og kommer til flere sjanser. Det smeller ikke mindre enn tre ganger i samme stolpe i andre omgang, alle gang etter langskudd. For dette er dagen for langskudd! Ruben scorer vårt andre og tredje mål, begge fra over 20 meter. Det første er et flott skudd som ender  høyt i hjørnet til side for keeper. Den andre er mer en lobb som går høyt og over keeper- og det med galfoten.

Kampen er i realiteten avgjort på 3-0 og Stanga setter inn 4-0 fra skrått hold 5 minutter før slutt.

I en kamp som denne bør og skal vi holde nullen. Det klarer vi ikke. Etter en corner får TUIL2 avsluttet og får med seg ei scoring fra Skjervøy. Kampen ender 4-1 og vi er nå foran Finnsnes i kampen om 5. plassen. FIL tapte 3-2 mot L/K i Lyngen. Reisa vant hele 5-2 mot Ishavsbyen på Storslett.

Da ligger det hele i våre egne hender. Med seier neste helg blir det cup på Skjervøy neste sesong også. Salangen borte er alltid tøft, men vi skal gi alt for å revansjere det forsmedelige 0-1 tapet i vår!

*Vi hadde en debutant på SIK i dag. 16-årige Eivind Evanger spilte sine første minutter på a-laget. Unggutten går fotballinja i Tromsdalen, og er tilknyttet treningsgruppa i Tromsø. Han fikk  en halv omgang som stopper da Ronny måtte gå av med skade. Ronny brakk bein i hånda/fingrene på tre steder.

*Dommer var Halgeir Bertelsen, som er på bildet i denne artikkelen. Trioen med Bertelsen og brødrene Nilsen fra Furuflaten gjorde en god kamp.

Andy; Helberg, Øyvind P, Ronny O, Øyvind N; Espen L, Ruben K,  Asgeir J; Hans-Chr. L, Stanga, Øystein S

Eivind Evanger for Ronny og Martin Langeland for Hans-Chr.