I hovedstaden er der en klubb. Den heter Haslum og har en rekke innslag fra Skjervøy. Om vi begynner øverst i hierarkiet kan vi se at klubbens daglige leder heter Aref Andersen. Videre heter treneren til Haslum Sami Sakka. Sakka har de siste årene trappet ned på satsingen som spiller, og i stedet startet en karriere som trener. Kan i samme åndedrag nevne at Sakka, i tillegg til trenergjerningen i Haslum, spiller for den gamle storheten Lyn. Dan Christian Jensen, opprinnelig fra Djupvik i Kåfjord, spilte en rekke sesonger for Skjervøy da han i sin tid gikk gradene fra aldersbestemt til senior i klubben. I dag er det Haslum som nyter godt av hans løpskapasitet. Godt nyter de også klypene til Martin Johansen. Da Johansen i fjor flyttet sørover, ble han signert av Haslum. Om den robuste keeperen noen gang i fremtiden vender nesen nordoer, er det slettes ikke sikkert at han har spilt sin siste kamp for SIK.

FIL. Forkortelsen som teller like mange bokstaver som den gjør skjervøyværinger i Finnsnes IL. Bjørn "Bummen" Johansens mannskap klarte i fjor å rykke opp til 2.Divisjon og det skal tre skjervøyværinger i stor grad ha æren for. Anført av kaptein Svenn Johansen og broder Kim Fredrik klarte laget å snyte våre naborivaler Lyngen/Karnes for opprykket, da de vant den spennende opprykksthrilleren. På høstsesongen fikk de dessuten god hjelp av at Øyvind Nilsen signerte en låneavtale, som senere er blitt gjort permanent. Om de får høstet nok poeng til å overleve den tøffe 2. Divisjon, gjenstår å se, men vi ønsker uansett laget lykke til med sesongen. PS! Tidligere i vinter ble det klart at klubben henter inn tidligere Skjervøy-keeper Tor-Inge Kristiansen for å styrke laget inn mot den kommende sesongen.

Klubben som tapte kampen om opprykket til 2.Divisjon, Lyngen/Karnes, har to tidligere Skjervøyspillere i stallen. Morten Nilsen og Magnus Henriksen, begge for det meste benyttet i angrepet, skal begge gjøre sitt for at L/K kanskje klarer opprykk til 2.Div i år.

Et av lagene som kan være med på å gjøre dette til nok en nesten-sesong for våre naboer er Bossekop. Klubben som tidligere i vinter slo Skjervøy i en treningskamp, trenes nemlig av Odd-Karl Stangnes. Odd-Karl, som har en lang og suksessfull karriere bak seg som spiller, skal nå dele av sin kunnskap med Alta-laget.

Tippeligaen er igjen sparket i gang. I år kanskje med litt ekstra spenning innabords for folk fra Skjervøy. Der vi i fjor kunne skryte av én tidligere SIK-gutt, kan vi i år skryte av at antallet er doblet. André Hanssen har tatt fatt på nok en sesong for Strømsgodset IF. André, som ble cupmester så sent som i 2010, kan forhåpentligvis riste av seg skadeplagene og komme tilbake til det nivået han har vært på tidligere. En ny berikelse for Tippeligapublikummet er Ruben Kristiansen. Rubinho ble like etter at han hadde rykket opp til 1. Divisjon med Tromsdalen, hentet av Tromsø IL. Den offensive backen er kjent for å drive sine motstandere til vanvidd med sin unorske spillestil, der dribling og finter utgjør mye av essensen i hans spill. Ruben ble forøvrig tatt ut på futsallandslaget i forrige uke.

I Adeccoligaen skal Reidar Waage (bildet) gjøre sitt for at Tromsdalen beholder plassen. De nyopprykkede vil helt sikkert bli et vanskelig lag å slå på TUIL arena, spesielt siden de alltid har en 12. mann med seg i Tindfotingan. Waage var i fjor en av de hyppigste målscorerne for TUIL og han ønsker nok å fortsette i samme spor i år.

Nordreisatrioen Joakim Flatvoll, Andreas Helberg og Steinar Bakke har alle spilt for Skjervøy. I fjor spilte de alle igjen for Nordreisa, der de tok del i deres opprykk til 4. Divisjon. Selv om alle fortsatt står oppført som reisaspillere, er det knyttet stor usikkerhet til om i det hele tatt noen fra trekløveret blir å fortsette i klubben. Den som venter får se.

Av andre tidligere SIK-ere som fortsatt spiller fotball kan det nevnes at Stian Kristoffersen spiller for sin moderklubb Salangen, mens Cato Reiersen befinner seg i Ringvassøy. Roger Bjørvik skal visstnok befinne seg i klubben Ås.

På kvinnesiden er Skjervøy godt representert i Nord-Norges beste lag, Fløya. Eline Johansen har spilt for de grønne i en årrekke og er en av de store profilene i laget. Det samme gjør unge og lovende Maren Iselin Jakobsen. Hyggelig er det også at jentene i år får spille sammen med Reidun Nilsen, som for ganske nylig siden skrev under for laget. På andre siden av Tromsøbrua kan vi dessuten finne Kaja Pedersen, som spiller for TUILs kvinnelag.

*Gjør oppmerksom på at denne oversikten IKKE er fullstendig, da undertegnede ikke har oversikt over hvor alle tidligere Skjervøyspillere befinner seg.
*Gjør også oppmerksom på at denne oversikten kan bli lengre, siden både Pål Magne Skallebø og Michael Stangnes for tiden trener med 4. divisjonsklubben Tasta IL fra Stavanger.


Hvem mangler? Noe å tilføye? Kjør debatt.