Skjervøy IK - Bodø/Glimt   1 - 3 i NM-cupen Ordfører og sportslig  leder i Skjervøy IK  Roy Waage  Foto Leif-Morten OlaussenSkjervøy Kommune ved Formannskapet innstilte på møte i går 23.10.08 at arbeidet med å få etablert ny kunstgressbane skal reorganiseres. Bakgrunnen for saken er at Formannskapet nedsatte en komité i 2006 som skulle jobbe med planløsning for ny kunstgressbane, og at man innså at denne komitéen ikke har fungert optimalt.

Ordfører Roy Waage har derfor drøftet en alternativ arbeidsmodell med Troms Idrettskrets og Skjervøy Idrettsråd og den nye modellen går kort sagt ut på at Idrettsrådet tar seg av planprosessen som må gjennomføres før plassering av ny kunstgressbane på Skjervøy Stadion kan vedtas.

De fleste på øya vet at kapasiteten på dagens krøllgress er sprengt med all den aktiviteten som drives der. Behovet for en ny bane er derfor tilstede, og Ordføreren kan informere om at Skjervøy kommune ved formannskapet får ansvaret for den finansielle delen av prosjektet. Mer konkret blir en bane finansiert av STUI-midler på knappe 3 millioner samt midler fra kommunen og næringsliv. En ny bane beløper seg til en kostnadsramme på minimum 5 millioner.

Banen blir sannsynligvis plassert omtrent der dagens gressbane er plassert, og går ting som SIK kan håpe på så starter det fysiske arbeidet på stadion allerede i april/mai 2009!

Dette er gode nyheter dagen før vi skal kjempe for årets siste hjemmeseier på vår kjære krøllgressmatte.

Bilder:
www.nordlys.no
www.nrk.no