Av Øystein

Det var vindfullt og snødriv på stadion i dag. Speaker Olaf Andenæs refererte likevel til Arne Scheies uttrykk: "Det er en herlig dag for fotball, dere!".

I medvind fra start tok vi kommando. Vi fikk ballen å gå fint langs bakken, men kom ikke til de store sjansene. Salangen på sin side skapte ingenting. Etterhvert som omgangen gikk fikk vi masse dødballer. Et par av de burde gitt scoring med rett trøkk i boksen. På 0-0 kommer Salangen høyt i banen. Spissen dro av to av våre menn og fyrte skudd fra kort hold. Heldigvis har vi Andreas Jensen bakerst. På flott vis parerte han skuddet til hjørnespark. Først da vi hadde misbrukt et tosifret hjørnespark, slår Ruben fra vår høyre side. Den havner på bakre stolpe, der Svenn står. Vår høyreiste midtbanemann stanger ballen inn, og 1-0!

Ikke lenge etter er det corner fra venstre. Håkon slår presist, og nok har Svenn ristet seg løs. Helt umarkert bredsider han ballen inn fra kloss hold. 2-0!

Rett før pause har vi fått nok en corner. Nok en gang slår Håkon presist. Denne gangen har Kim Fredrik revet seg løs fra sin oppasser. 3-0! Resultatet holder seg til pause.

Andre omgang er vi forberedt på mye motvind. De siste år har vi spilt best i motvind og var innstilt på at det var til vår fordel.

Etter noen minutter av andre omgang blir Tore holdt av en SIF-spiller. Mens deres keeper stiller mur tar Kim Fredrik en frekkas a la Ryan Giggs i champions league. Han skrur ballen fint i lengste hjørnet utagbart for keeper. Vakkert og 4-0!

Bursdagsbarnet Reidar ønsket også å føre sitt navn i scoringsprotokollen. Vi var høyt i banen og etter duell med stopperen sliter han seg løs og får tuppet ballen nede til venstre for keeper. 5-0!

Vi eier hele andre omgang. Det er nesten sånn at når Salangen bryter oss høyt på deres halvdel, så står forsvarsfireren klar på midtbanen og tar over da di kommer dit. Takk for lånet kan SIF si, så tar vi ballen tilbake. En gammel kjenning på Skjervøy, Stian Kristoffersen, får en mulighet til vise sine kvaliteter på sin tidligere hjemmebane. Etter litt slapt press fyrer unge Kristoffersen et skudd fra vel 20 meter. I fin bue går ballen via hånden til Andreas og i krysset. Pen prestasjon og 5-1!

Vårt siste mål kommer fra kapteinen vår, Reidar. Han rettvender seg etter pasning fra Tore, får ballen langt foran seg men innhenter ballen like før keeper er på den. På ekte goalgetters vis chipper han ballen over keeperen og 6-1! Etter samtykke med speaker ble dette målet Reidars gave til sin bror, der han dedikerte målet til Lennart.

På en dag som dette der vi vinner komfortabelt er det vanskelig å si hvor sterk prestasjonen er. Salangen er ikke veldig sterke på Skjervøy stadion i dag. Midt-Tromslaget kommer nok til å bite adskillig mer fra seg på Idrettsheia på eget gress. Det er nok der SIF blir å ta mesteparten av sine poeng denne sesongen, for der har de alltid vært gode. Neste helg mot Ishavsbyen får vi ser hvor i landet vi ligger. De har vunnet begge sine to første kamper de også. Vi har i allefall fått en god følelse med to seire i seriestarten. Denne følelsen bidrar forhåpentligvis til at vi klarer å prestere og spille like godt på bortebane.

Stemninga i stallen er god. Etter denne kampen har alle spillerne bidratt på banen, noe som er viktig for å holde alle klare til en hver tid. Et viktig poeng å inkludere alle etter beste evne. Hele benken kunne gått inn i en førsteellever. Denne gangen ble Øyvind og Magnus de som ikke fikk spilletid. Disse ungguttene har fin formkurve og har jr.kamp kommende uka der de garantert kommer til å markere seg.