Av Øystein

Vi dro til Lenvik for å rette opp det begredelige inntrykket fra Salangen forrige helg. Vi var klar over at det kom til å bli en tøff kamp på en arena vi aldri har spilt fabelaktig. I våroppgjøret kunne vi like gjerne tapt poeng i kampen som endte 3-2 til oss og vi var forberedt på poenghungrige Lenvikinger. FIL hadde for anledningen ny kampleder i Frank Berntsen og de fikk det etterlengtede løftet!

Kampen kom greit i gang for vår del. Håkon fikk hentet ballen og slo flere gode pasninger mot Stanga på høyre kanten. Likevel ble det ikke store målsjanser av det. Etter omtrent ti minutter blir vi brutt høyt, og nok en gang viser vi at vi er sårbare ved slike situasjoner der viljen til å sprinte hjem ikke er god nok. Finnsnes scorer etter legg fra høyre side, 1-0!

Vi svarer bare få minutter senere etter et fint angrep. Tore vinner ballen høyt og setter fart fremover. Tore skyter, keeper gir retur som Kim plukker opp og setter kontant i nettet. 1-1.

Finnsnes fortsetter å være det laget som viser mest vilje og etter en markeringssvikt header de inn 2-1 fra 5 meter. FIL skal ha honnør for et fint oppbygd angrep. 2-1!

I den påfølgende tiden har vi to situasjoner der dommer Kenneth Dalheim burde blåst straffe, men valgte å vinke spillet videre. Da det med den tredje situasjonen handses av en FIL-spiller blåser dommeren for straffe. Reidar setter straffen sikkert og det står uavgjort til pause.

Etter pause er det enda FIL som vil mest. De er det farligste laget og gir mest i duellene. Vi på vår side har en tendens til å stå med lua i hånda, og viser ikke den rette innstillinga for å vinne kampen. Vi står ikke samlet som et lag og viser ingen vilje til å jobbe for hverandre. Besluttsomheten er fraværende i tillegg når vi kommer høyt i banen. Ved de anledninger Reidar viser besluttsomhet og fyrer med hele sin vilje, er gjestenes keeper god og heldig som avverger.

Mot slutten skapes det sjanser begge veier og det er rart det ikke blir flere mål. Vi blottlegger oss litt med den offensive stilen, men det gjør at vi blir noe mer farlig offensivt.

Hadde vi hatt litt tur ville vi scoret ett og to mål på slutten, men vi er ikke i den flyten der vi får noe gratis og det er dermed helt fortjent at Finnsnes bortimot dobler poengpotten sin og kan juble som besatt for høstens første seier.

Hvordan skal vi snu denne starten av høstsesongen da...? Vi skal ikke gjøre noe revolusjonerende, men trene og prøve å skape humør i gruppa. For å vinne kamper må det også ytes mer, og en nærliggende tanke er å arrangere amerikansk uttak neste helg der de som har bidratt mest siste uke på trening får spille. Nå kommer to hjemmekamper og vi får en mulighet til å finne tilbake den gode gamle flyten. Noen nevnte at den såkalte flytsonen var observert på Skjervøy Stadion denne helga.... Vi skal se!

Gratulerer til Finnsnes. Vi på vår side får snu dette om vi vil være med i medaljekampen!

Andreas Jensen; Daniel Samuelsen, Roar Skallebø, Ronny Olsen; Pål Skallebø; Tore Skallebø, Håkon Waage, Kim F Johansen; Michael Stangnes, Reidar Waage, Øyvind Nilsen