'

Nordområdesatsning - et ord man ofte hører i politisk sammenheng. Nå skal også nord-norges største fotballkubb sette fokus på nordområdene, og ønsker et tettere samarbeid med klubbene i distriktet. Grunnen er at TIL ønsker å bidra til viereutvikling av fotballen i nord, og dermed være med på å skape rekruttering fra klubbene i nord.

Truls Jensen fra trenerteamet og Stig Ove Sandnes som er daglig leder representerte TIL på møtet, hvor Troms Fotballkrets også stilte med flere representanter.

Deltagerene var i hovedsak fra Lyngen, men der var i tillegg representanter fra Nordkjosbotn, Storsteinnes og Skibotn. Fra Skjervøy stilte sportslig leder Bjørnar Johansen og undertegnede.

Leder i L/K, Jonny Hansen, tok til ordet for at byklubbene må prøve å se ståa fra bygdeklubbenes perspektiv. Hansen omtalte distriktslagenes utfordringer for å bevare lokale spillere i et samfunn der stadig sterkere krefter drar ungdom mot byen. Et av spørsmålene han stilte var: "Er det ikke bedre å spille for hjemklubben lengst mulig enn å ende opp med å spille for TUIL2 og TIL3?".

SIK sitter i stor grad med samme utfordringer som L/K, og syns Hansen satte beskrivende ord på "vår" situasjon.

Hva forventer du at TIL bidrar med i distriktet? Si din mening!