Av Morten N
'
'
En lang uke med harde treninger og fint vær var slutt, da var det bare den lange hjemturen som gjenstod.
Etter vi hadde spist saftige karbonader og egg ,som ”matsjefen Bjørnar” stekte på mesterlig vis, startet den 90mil lange hjemturen mot Skjervøy.
Gutta startet hjemkjøringen på forskjellige tidspunkt, noe av grunnen til det var kanskje at enkelte skulle bunkre billig cola og snus å ta med seg hjem til Norge!
Turen fra Skjervøy til Umeå gikk stort sett greit, eneste som kunne blitt dramatisk var at en stor rein kom løpende over veien å traff Elling rett i fronten. Alt gikk bra med både bil og passasjerer.
Hjemturen startet rundt kl. 13.00.
 
Men turen til Skjervøy skulle vise seg å bli litt mer dramatisk for Ørjan, Michael, Magnus og Morten som ble fraktet av Ørjan`s Toyota Carina.
Etter litt påfyll av mat og bensin på en bensinstasjon i Pello i Finland, satte de 4 gutta ferden videre mot Skjervøy.
Ikke lang tid etter at gutta var kommet seg ut på E8 ble de passert av en svart audi TT , og hvem andre enn Tore kunne det være?? Ørjan ga gass på sin Carina, å bare etter 10min fikk bilen motor trøbbel.
Det viste seg å være noe så alvorlig galt med bilen at det trengtes leiebil. Etter hele 3timer med venting i skogen midt i Finland kom endelig leiebilen; en Audi A4 1.8T(bildet). Se den triste Toyotaen i bakgrunnen.

 
En liten stund etter at de var startet i sin Audi A4, kom det en rein springene over veien, men en meget god nødbremsing av Ørjan gjorde slik at reinen og bilen kom bort uten skader!
Turen var ikke over enda, etter lang tid var gutta kommet seg til Rotsund, plutselig roper Magnus fra framsetet :”Dær knakk vi nakken på ei katt”. Vi snudde tilbake å fant ei stor svart katt død på veien.
Etter avskjed med katta gikk turen smertefritt helt hjem til Skjervøy, og ankomst på Skjervøy var vel rundt 02.30.
-------------------------------------------------------
Legger med et bilde fra Ørjan og Ronnys retur til Nord-Finland. De måtte kjøre til Rovanjemi for å levere leiebilen og slepe tilbake den slitne Toyotaen på henger med Ronnys friske Opel. Nå gjenstår bare å skifte kammene på Carinaen så er den klar for nye eventyr.