Kim Fredrik er ekte Skjervøygutt og har hatt hjerte i SIK siden barndommen. Med en fotballfrelst familie i ryggen har han trødd skeiv mange par barndomssko på banen på Skjervøy.

Kim husker tilbake fra tiden da han sto på sidelinja å så på de store guttan som spilte i den blå/hvite drakten. - Æ huske fra æ va liten gutt at det alltid va snakk om guts og trøkk! Huske også at æ brukte å reise med laget på bortekampa med buss. Det gamle supportergjenget som stilte med fyrverkeri og signalhorn husker han også godt.

Han debuterte i seriesammenheng i 2003 i 2. divisjon mot Levanger. Kampen som var seriepremiere dette året ble en særdeles tøff start på seniorkarrieren. Etter 2-0 til pause putta vertene fra Nord-Trøndelag hele 10 mål i andre omgang, slik at sluttresultatet ble 12-0. På SIK anno 2008 har vi ennå med noen av de største talentene fra nedrykksåret, slik at de har ikke blitt brutt helt ned av 2003-sesongen.

Siden nedrykket har Kim vært en stabil bidragsyter til å løfte SIK, og i år er han innstilt på å bidra til seriemesterskap. - Målet i 2008 er å vinne hver kamp. Mitt mål er at vi skal vinne serien, sier indreløperen.

Hva er dine ambisjoner som spiller?
- Æ har løst å spille allnorsk fotball, som betyr 2.divisjon eller opp. Har ikke noe mer konkret mål, men å ta steg for steg som spiller.

Hva trur du lagkameratene ville sagt i sin beskrivelse av deg?
- Hmm... vanskelig å si. Det er vel forskjellig, men tippe de syns æ e seriøs, sympatisk og en smule distré.

Hva har familien betydd for deg som fotballspiller?
- Familien har vært en viktig motivasjonsfaktor. Han pappa har alltid stilt opp å kjørt på kamp og også stilt opp som trener på aldersbestemt nivå. Brødrene på laget(Martin og Svenn) har også vært en trygghetsfaktor. Æ vil samtidig poengtere at det har vært mange bidragsytere til at man har holdt oppe interessen og gleden med å spille fotball.

En perfekt kveld for deg?
- God mat, en god film og ei kjærring å dele kvelden med ,utbryter Kim raskt. En 3-poenger er også flott, og en perfekt kveld måtte jo være den kvelden man eventuelt rykket opp!

Noen ord om hjemplassen, Skjervøy!?
- En perfekt plass å vokse opp. En utadvendt plass med mye slarv! Glimrende natur har vi åsså, sier han.

Som mange andre fra øya er Kim hjemmekjær og når jeg spør hva han gjør om 10 år svarer han: "Da spille æ i SIK, har 3 unga - nei 2 unga! Bor kanskje på Skjervøy. Ikke tenkt så mye så langt frem i tid, men kanskje man har en rolle som trener eller lignende i SIK".

Ved siden av fotballen er Kim Fredrik glad i friluftsliv. Fluefiske i Målselv og på forskjellige vann i Skjervøyområdet er noe han liker å bruke fritiden sin på. På våren prøver han også å få seg noen turer til Gjøvarden for å fiske etter sjøørret fra fjæra der. Den siste vinteren har han også fått opp øynene for toppturer og skikjøring, og tenker å bruke mer tid på det i fremtiden. Ved noen anledninger klimprer han gjerne litt på gitar også.
 


Bilde tatt på toppen av Kågtind like før påske. Kim Fredriks første tur på Kågtind! I bakgrunn Øyvind Pedersen og Roar Skallebø.

Kim studerer for tiden idrettsvitenskap ved NTNU i Trondheim, og pendler hjem til kamp.

Hva tror du om seriepremieren?
- Om alle legg ned en ærlig innsats så vinn vi på Alfheim i seriestarten!

Som en av tekstforfattera til SIK-låten "Våres kjære SIK", hva synes du om resultatet?
- Eminent låt, spesielt med tanke på kem som skreiv teksten.

Dermed ligger det til rette for en fin seriepremiere om alle spillerne følger sin kapteins tips om å legge ned en ærlig innsats! Still opp på Alfheim.