Av Øystein

Vi sto foran en tøff oppgave da vi måtte ta tre poeng på Polleidet for å sikre bronsjen med til Skjervøy. De siste årene har L/K vært det førende laget i nord-troms og det er mange år siden vi kunne juble for seier på deres hjemmebane, enten det er snakk om Geitnes eller Polleidet.

Gårsdagens kamp var ikke spesielt velspilt, men på en litt sliten gressmatte la vi ikke opp til å spille underholdende. Vi gikk ut i 4-4-2 med en plan om å spille opp på spissene, for så å skyve midtbanen etter. Vanligvis ønsker vi å spille via midten, da med 4-3-3 som formasjon men denne gang føltes det tryggere å bruke det lange alternativet.

Vi kom bra i gang på Polleidet og kampen bølget begge veier. Ingen av lagene klarte å skape nevneverdige sjanser, men vi er det laget som viser størst vilje til å takle og duellere. Etter 17 minutter slår Andreas et langt utspill som går forbi L/K's stoppere. Reidar følger ballen og snapper ballen fra stopperen i det han får et dårlig touch på den. På ekte toppscorers vis skyter vår kaptein ballen til høyre for keeper og fører oss i 1-0!

Etter dette er det vertene fra Lyngen som skaper mest - da hovedsaklig gjennom dødballer som de slår i vårt felt. Stopperne våre hadde en kanongod dag og klarte på flott vis å ta ut høyreiste Rune Lillevik. Den ene gangen han får gå opp og styre headinga si så er det en halv meter til høyre for krysset. Ellers rydder vi godt unna på deres mange dødballer. Vår 1-0 ledelse til pause er noe heldig ut fra sjanser og ballbesittelse.

Da vi starter andre omgang får vi raskt et inntrykk av at L/K hadde en plan om å bruke bredde og bakrom bak backene. De slår lite langt og prøver å skape situasjoner på kantene. Vi gikk ut for å spille med samme intensitet som i første, og gjerne komme oss litt høyere i banen enn siste halvdel av første omgang. Vi var ganske trygge på at L/K ikke kom til å løpe fra vårt forsvar og hadde ingen bekymringer med å etterlate bakrom.

L/K klarte til en viss grad å komme bredt mot oss men skapte ikke sjanser. Vi jobbet fortsatt utrettelig, og alle takler og står på med den rette tenninga for et slikt lokaloppgjør. Etter 57 minutter slår Roar et langt frispark, og nok en gang går ballen over alle spillere. Instiktet til Reidar har ført han på et løp langs med ballbanen og da han mottar ball er han alene gjennom mot Jørgen Vik. Med venstre fot setter han ballen til side for keeperen, denne gang til høyre for keeper. De hvite skruknottskoene han fikk i sommer som har ligget på materialrommet i flere år var ferdig innstilte!!! 0-2!

Mot slutten av kampen ebber trøkket ut av vertene og de klarer ikke å få reduseringsmålet som ville gjort kampen nervepirrende for tilreisende øyboere. Vi har god kontroll og det hadde ikke vært noe å si på om vi hadde fått et mål eller to før sluttsignalet. Morten Nilsens harde langskudd som gikk midt på Andreas er den eneste farlige sjansen som går innenfor stengene.

Da kampleder Bjørn Tore Haugen blåser av kan vi juble for bronsjemedalje. Tilfredsstillelsen var stor over å ha klart oppdraget med å bytte plass på tabellen med L/K. Ettersom målet for sesongen var medalje betyr det at vi har klart målsetningen vi satte i vinter. Ikke siden vi rykket ned fra 2.divisjon i 2003 har vi vært det førende laget i vår region. Det er derfor godt å konstatere at vi etter denne seongen kan si at vi er best i nord-troms. Vi skal likevel ikke legge FOR stor vekt på dette, for neste sesong bør både SIK og L/K ha en ambisjon som betyr et hakk eller to opp på tabellen.

Kampen var en flott opptakt til avslutingsfesten vi arrangerte på Skjervøy i går lørdag.

Vil takke L/K for den fine gesten med å invitere hele laget på kaffe og kaker etter kampen. En fin tradisjon og en flott måte å si takk for i år på!

Benyttede spillere: Andreas Jensen; Tore Skallebø, Roar Skallebø, Ronny Olsen, Pål Skallebø; Svenn Johansen, Håkon Waage, Kim F Johansen, Øyvind Nilsen; Reidar Waage, Øystein Skallebø

Innbyttere: Ruben Kristiansen for Svenn Johansen, Asgeir Johansen for Håkon Waage og Michael Stangnes for Tore Skallebø.