Av Øystein

Lørdag gjestet grønntrøyene fra Fløya oss på en fin høstdag der alt lå til rette for fin fotball. Fra tidligere har vi erfart at oppgjørene mot Fløya er jevne og målrike, ikke minst i vårkampen fikk vi se totalt 9 mål i oppgjøret mellom lagene(5-4 til Fløya).

Vi kom godt i gang og tok føringen spillemessig fra start. De første 20 minuttene spilte vi fin fotball med god aggressivitet. Svenn og Reidar har de største sjansene, men vi klarer ikke å få uttelling. Etter hvert klarer Fløya å jobbe seg inn i kampen. Når dommeren blåser for halv tid har de også vært på noen farlige visitter, riktignok uten å få uttelling de heller, dermed er det målløst til pause.

Andre omgang er jevnspilt fra start, men begge lag er best defensivt og demmer godt opp når det angripes. Etter omtrent 10 minutter av omgangen går Pål ned for telling etter å ha fått et kne i korsryggen. Vår venstreback blir fraktet av banen i ambulanse med sterke smerter.

Ca. et kvarter ut i omgangen får Fløya frispark fra ca. 30 meter. Deres stopper tar fart og klinker til, og hvilket skudd!! Kanonen går rett i krysset utagbart for enhver keeper. Her kan man få litt flashback til Per Egil Ahlsen's cupfinaleperle på 80-tallet!

Etter scoringen klarer vi å komme høyere i banen, men klarer ennå ikke å være konstruktive nok il å trenge forbi Fløyas forsvar. Vi begynner relativt tidlig å slå langt, noe som skal vise seg å være dårlig medisin. Da vi legger om til 3-5-2 blottlegger vi oss såpass at gjestene fra Tromsø skaper de største sjansene og bare uflaks hindrer dem i å øke ledelsen.

Vi er fremme på visitter, og 10(!) minutter på overtid får vi corner. Alle spillerne er fremme for å skape bry. Etter litt mølje på tre meter får en satt foten på ballen, men skuddet reddes på streken. Like etter blåser dommeren av og vi går av banen med tap for første gang hjemme i år.

Skuffende er det at vi begynner så tidlig å slå langt som vi gjør i stedet for å bruke ball og bredde. Vi viser ikke nødvendig ro for å ta 1 eller 3 poeng i denne kampen. At Fløya holder nullen borte er ingen tilfeldighet. De har sluppet inn kun ni, 9, mål på bortebane i år. Det er sterkt. Nå er Fløya en brennhet kandidat til den øverste plassen på tabellen ettersom de har det "letteste" programmet igjen, men da må Senja gå på en skikkelig smell riktignok.

At dommeren la til 10 minutter kom av det lange avbrekket med Pål's skade. Pål ble for øvrig dopet ned på morfin og fikk dra hjem på kvelden. Han har fortsatt smerter men det ser ut til å gå bra. Vi håper at han er klar til de to siste kampene.

Om man skal trekke frem enkeltspillere fra kampen så må det bli Øyvind. For første gang spiller han høyreback på a-laget, og den gløden og entusiasmen han utstråler i samtlige minutter er beundringsverdig!

Neste kamp er FK Senja borte. Et blodslit, men det passer oss bra nå!

Martin Johansen; Øyvind Nilsen, Roar Skallebø, Ronny Olsen, Pål Skallebø; Svenn Johansen, Håkon Waage, Kim Fredrik Johansen; Ruben Kristiansen, Reidar Waage, Michael Stangnes

Tore Skallebø for Pål Skallebø, Øystein Skallebø for Kim Fredrik Johansen og Asgeir Johansen for Ruben Kristiansen.