Lørdag var fotballferien over for godt, og Kvaløysletta sto på motsatt banehalvdel for å kjempe om poeng. Etter treningsleiren satt vi med en god følelse, men de siste oppgjørene mot KIL har vært jevne og de klarte blant annet og ta med seg et poeng fra Skjervøy i fjor da det endte 0-0! Derfor var vi skjerpet til dette oppgjøret.

Starten var ikke spesielt velspilt på Skjervøy Stadion. Vårt spill bar litt preg av unøyaktige pasninger og vi slet litt med timinga på den siste tredelen av banen. Begge lag skapte småsjanser i starten før vi tok over mer og mer. Vi kom til mange legg, spesielt fra vår venstre side.

Første scoring kom etter omtrent en halv time. Lennart slår et langt oppspill fra sin høyre back. Øystein møter ballen like utenfor 16-meter, legger den på venstrefoten og setter ballen helt nede i hjørnet til høyre for keeper. Sleivspark ifølge enkelte, treffsikkert ifølge andre! Pent i allefall og 1-0.

Kort tid etterpå presenterer dagens mann, Svenn Johansen, seg! Etter et perfekt legg fra Roger på vår venstre kant kommer indreløperen på et helhjertet løp i boksen og kan bredside ballen kontant i nettet, 2-0! Resultatet står til pause.

I starten av andre omgang styrer vi hele showet på vår hjemmebane. Kvaløysletta har motvind slik at 5-meterne ikke kommer særlig langt og vi vinner ballen høyt i banen gang på gang. 3-0 kommer etter et flott legg der Svenn nok en gang har posisjonert seg godt. På bakre stolpe kan han heade ballen kontant i mål, og det er et perfekt hodestøt i motsatt kryss!

I en god periode skapes det mange sjanser. Roger er ikke den som scorer mange mål på hodet, men i dag gjør han nettopp det. Et innlegg fra Lennart går via KIL-stopper Ståle Jr. Johansen og til Roger som bryter foran sin oppfølger. 4-0!

De neste ti minuttene er vi ikke på stasjon og Kvaløysletta bryner seg. I vår dårlige periode straffer KIL oss hardt og skaper en viss nerve i kampen med å score to mål på kort tid. 4-2!

Vi klarer å heve oss igjen, og det siste kvarteret gir vi ikke gjestene noe gratis. Svenn scorer sitt første hat-trick noen gang da han stanger inn 5-2. "Svansich" har virkelig funnet frem scoringsformen - noe vi håper holder seg hele høsten!

Siste målet er vakkert det også! Ikke fordi ballen klines i krysset fra 25 meter, men fordi det forsterker VI-følelsen som det fokuseres på i SIK! Etter en 5-meter fra Andreas, header Øystein Tore gjennom alene med keeper. Bak kommer Roger halsende på en overlap. I stedet for å avslutte alene med keeper dytter Tore ballen til side og Roger kan skyte ballen i det åpne målet! 6-2 blir sluttresultatet.

Denne kampen kan vi si oss godt fornøyde med. Vi er stort sett på nett hele kampen, men ser at vi ikke tåler å falle nedpå uten å bli straffet hardt. Vi klarer tidvis å spille fint etter det mønstret vi ønsker, og om tendensene i denne kampen vedvarer og utvikles utover høsten så har vi tatt et steg som lag. Målrikt på Skjervøy - vi underholder og vinner. Det bør være tilstrekkelig for å tilfredsstille fotballglade Skjervøyværinger!

Seieren betyr at vi troner øverst på tabellen med bedre målforskjell enn L/K. Naboene i Lyngen kan imidlertid ta tilbake 1.plassen med seier mot Ramfjord i morgen. Se tabellen her.

*Richard Dahl debuterte mot sin moderklubb, og gjorde en god kamp.

Andreas Jensen; Lennart Waage, Øyvind Pedersen, Ronny Olsen, Richard Dahl; Svenn Johansen, Ruben Kristiansen, Kim Johansen; Michael Stangnes, Øystein Skallebø, Roger Bjørvik.

Tore Skallebø for Michael Stangnes og Espen Larsen for Ruben Kristiansen.