Det er store forventninger til årets SIK lag som har fått hjem flere "gamle" SIK spillere med Kim, Øyvind, Svenn og Reidar. De to siste er også i trenerteamet. I tillegg har laget fått med seg Bjørn Helge og Roar i dette teamet. Et trenerteam det lukter krutt av. Så publikum og resten av Skjervøy samfunnet har også store forventninger til at trenerne skal prestere på et høyt og godt nivå.

I begynnelsen av første omg. åpnet SIK litt nervøst og forsiktig, men etterhvert kom de seg mer og mer inn i kampen mot et Salangen lag som manglet et par sentrale spillere. Reidar kom til en sjanse. Men i en periode foregikk spillet for det meste på midtbanen. Men hjemmelaget hadde flere fine kombinasjoner bredt og sentralt i banen. Etter ca. 16 min. i omgangen kommer SIK igjennom på venstre siden og ballen havner hos Ørjan som etter et flott mottak skyter ballen med venstre i det lengste hjørnet. 1-0 til hjemmelaget og meget fortjent.( se video under Skjervøy Ik på facebook) Reidar blir byttet ut midtveis i første omg. med en hamstringskade som ikke er helt leget enda. Truls kommer inn. Kampen bølger litt fram og tilbake og stillinga står seg helt fram til pause. Hyggelig at hele 150 tilskuere har funnet seg til rette på Lerøy stadion.

I starten av 2.omg blir vi vitne til et bortelag som går rett i strupen på SIK. Skaper et bra trykk i boksen en periode men hjemmelaget står av presset. Men kanskje Salangen ble snytt for et straffespark,men undertegende står litt langt unna.Etterhvert blir det en stillingskrig der begge lag skaper lite foran målene. De siste 10 minuttene løfter Salangen laget seg mer framover og dette åpner opp for flere farlige overganger for SIK. Og spesielt Øyvind Nilsen er flere ganger alene med keeper uten å sette ballen i mål. Enten redder keeper eller så blir pasninga for upresis. Men honnør for Nilsen sine iniativ framover. 5 min før slutt kommer Kim på et sugende løp igjennom og blir felt bakfra. Alle forventer at dommer Olsen skal blåse straffe, men bare vinker spillet videre.Meget tvilsom avgjørelse. Men 3 min på overtid kommer nok en gang Øyvind alene med keeper og han venter og venter på at Kim kommer seg foran målet, og denne gangen er pasninga presis og løpet til Kim helt perfekt. 2-0 til hjemmelaget. SIK åpner med en flott 2-0 seier og 3 poeng på hjemmebane.

Undertegnede tok seg en prat med trener Svenn etter kampen:
Han mente SIK kom greit i gang med kampen, men følte vell at det var litt nervøst over hele linja de aller første minuttene. Men at laget etterhvert fikk til mange fine kominasjoner og skapte en del sjanser. Videre mente han at de hadde spilt mye bedre i vinter.Men alt i alt er Svenn fornøyd med 3 poeng mot et antatt topplag.

Vi i SIK gratulerer guttene, trenerteamet og resten av støtteapparatet med 3 poeng og en flott serieåpning.