Av Øystein

Etter 7 kamper ubeseiret kom tapet mot Fløya. Fløya er, som oss, et offensivt og angripende lag. Det er nok grunnen til at de siste oppgjørene har vært svært målrike og underholdende for publikum. Fjorårets oppgjør endte 6-5 hjemme og 4-3 borte.

Denne gang fikk vi en verst tenkelig start. Kun et minutt var gått da vi roter litt bak og Fløya snapper ballen. Etter et skudd fra vel 20 meter treffer ballen stolpen, for så å treffe foten til Andreas og i mål.

Etter dette er det vi som fører omgangen. Vårt utligningsmål kommer etter brudd i midtbaneleddet. Stanga blir slått i bakrom, og Fløyas back slår tilbake til egen keeper som sleiver ballen i sin medspiller. Stanga kan nærmest springe ballen i mål. 8 minutter og 1-1!

Etter dette er vi høyt i banen og skaper mange store sjanser som en etter en bli brent. En av avslutningene er over streken, men linjemannen ser det ikke og vi får ikke scoringen. Framtid i Nord's sportsjournalist Arne Teigen står like bak målet og kan fortelle at ballen var over streken med grei margin.

Da det er gått vel halvtimen bryter Fløya og setter ballen i bakrom hvor deres kant setter ballen i mål. 2-1.

Minuttet etterpå utligner vi. Vi går rett i angrep og Kim setter ballen til side for keeper etter ei gjennomløpning. 2-2.

Tre minutter senere scorer Fløya nok en gang. Vi lekker som ei sil, og Fløya scorer på "alt"! 3-2 og det holder seg til pause.

Etter pause er det overaskende å se at vi ikke klarer å holde oppe det samme trøkket som i første omgang. Etter å ha skapt så mye sjanser som i første var vi sikre på at vi kunne vinne kampen om vi fortsettet i samme stim. Fløya er best den første halvtimen og etter 77 minutter går de opp til 4-2.

Vi flytter nå Roar på topp sammen med Reidar for å skape mer trøkk oppe. Roar har ekstrem løpskapasitet i tillegg til fart og duellstyrke, og han bidrar til at vi kommer høyere i banen.

Etter to flotte dødballer slått av Asgeir, som er kommet inn, er vi a jour. Svenn og Ronny scorer etter henholdsvis corner og frispark. 4-4! Vi har tatt igjen Fløya og har 6 minutter igjen å spille. Vi holder formasjonen og kommer til flere legg fra høyre. Likevel kommer vi ikke til store sjanser.

På overtid stormer Fløya fremover mot våre etterhvert trøtte bein. Ronny er sent inne i en duell og det blir straffe. Fløyaspilleren hadde mest sannsynlig scoret om han ikke ble felt! Straffen blir satt i mål og Fløya vinner kampen 5-4!!! Vi slipper inn like mange mål i en kamp som vi har gjort i de 7 foregående kampene. Ikke bra!

Det positive får være at vi scorer fire mål og at vi har friske innhopp. I en kamp som denne mangler gløden til å vinne kampen i kampen med å være best i duellspillet.

Kampen er fairspilt og underholdende, og det er sånt sett fint å møte Fløya. Før sesongstart var Fløya min personlige seriefavoritt, men jeg synes likevel at vi er et bedre lag enn det laget vi møtte denne fredag på Fløyabanen.

Uansett er det Fløya som scorer flest mål og er dermed med i toppkampen. Der kommer de til å være, sammen med bl.a. Skjervøy.

Neste kamp er serieleder FK Senja på Skjervøy. En såkalt sekspoengskamp der vi MÅ yte 100% for å beholde alle poengene. Vi gleder oss allerede!

Andreas Jensen; Tore Skallebø, Roar Skallebø, Ronny Olsen, Magnus Henriksen; Svenn Johansen, Håkon Waage, Kim F Johansen; Michael Stangnes, Reidar Waage, Øyvind Nilsen

Daniel Samuelsen for Tore Skallebø, Ruben Kristiansen for Magnus Henriksen og Asgeir Johansen for Håkon Waage.

* Stanga scoret i sitt comeback i SIK-drakt.