Finnmarkshallen var som vanlig innbydende da vi ankom Alta i fullsatt buss denne flotte søndagen. Skal man snakke om spillevær  så var verken nord-østlig kuling eller blendende sol tilstede i Altas storstue da kampen ble spilt i gang.

Vi var enige om å gå til denne oppgaven med senkede skuldre, for denne opprykkskampen er ren bonus for oss! Selv om motstanderen har vært suveren i sin serie ønsket vi ikke å gjøre ting annerledes enn vi gjør i seriekamper - så vi satte så høyt press som vi kunne for å stresse ballsikre BUL-spillere.

Starten av kampen ble en stillingskrig der begge lag forsøkte å tilrive seg et overtak. Begge lag slo nok mer langt enn vanligvis for å unngå risiko på egen banehalvdel. BUL angriper med stor fart flere ganger, og vi stopper de på vel 20 meter. I tillegg til 22 spillere og et flott publikum er det flere som ønsker  å markere "her er jeg!" i denne kampen. Dommeren blåser i stykker kampen, og vi har ikke før erobret ballen før den blåseglade Fauskeværing ønsker å lage lyd i den nye fløyta si. Det medfører at BUL får mange frispark fra første stund. Et par-tre av dem i farlige posisjoner. I tillegg til frisparkene har BUL en sjanse etter et innlegg - men vi har banens beste i dag: Andreas i målet!

Etter at vertene fra Alta har hatt et lite initiativ første halvdel av omgangen så kommer vi mer med i siste halvdel. Etter en situasjon med litt klabb og babb i BUL's felt vinker assistentdommer for offside på en SIK-spiller. Dommer lar spillet fortsette, og i neste situasjon mottar Morten ballen alene gjennom. Mulla blir sprunget ned bakfra - et soleklart straffe! Kampleder vinker spillet videre og begrunner senere avgjørelsen med at dersom det hadde vært straffe ville han blåst for offside!!!! Fantastisk histore dere. Rart det ikke ble blåst offside med en gang da.

Vi får etablert oss høyere i denne perioden og får flere cornere. Etter en corner fra Stanga ender ballen i rommet hvor Ruben har sin vante plass. Ruben mottar en avklaring, setter fart til venstre forbi førsteforsvarer og skyter! Ballen skrur lett mot høyre og går rett i krysset. Vakrere kan det ikke gjøres og vi er i føringen! 0-1!

Før pause kommer vi til en stor sjanse til. Roger var god i vår "aktive fase" før pause. Etter å ha kommet til innlegg har Stanga posisjonert seg i feltet. Med yttersiden av høyrefoten forsøker han å styre ballen i mål, men den sklir av og går utenfor. Vi går til pause med ledelse 0-1.

Andre omgang starter nok så likt den første med bølgende spill - uten at det blir skapt store sjanser. BUL jager utligning og klarer å presse oss lengre bak på banen. At de bytter spiss gjør også at det blir litt mer aktivitet i rommene rundt våre stoppere. Vertene får x-antall frispark på vår banehalvdel, og vi trenger såvidt å være borti motspillerne før dommerens nye fløyte høres. Dette gjør at vi blir avblåst hver gang vi får gunstige brudd. Vår kaptein Kim Fredrik uttaler etter kampen at man fryktet at det ikke skulle mye til innenfor 16-meteren vår før dommeren fant anledning for å blåse for straffe. Slik skulle det bli!

Da en BUL-spiller forsøker å drible i vårt felt og setter fart i en trang situasjon, ser dommer noe ingen andre gjør. Holding! Dommer blåser straffe - som fryktet blant spillerne. Arle Ivar Ring setter ballen kontant i nettet og det er balanse i regnskapet, 1-1! Dommer uttaler etter kampen at han var rask i avgjørelsen i straffesituasjonen. SIK-nett påstår det motsatte. Han er treig!!!

Etter målet er det BUL som er mest aktive og som har blod på tann. Vi ligger dypt og kompakt med laget og forsvarer oss fint. Kun én gang blir det riktig farlig; innbytter Matti Eira får ballen feilvendt på 7-8 meter. På et slags brassespark får han avsluttet, men i dag er Andy i slag og plukker ballen med ei flott børsredning!

Helt mot slutten får vi et par dødballer som vi ikke klarer å omsette og det ender 1-1 og uavgjort. Noe vi kan si oss godt fornøyd med selv om vi øynet en noe heldig seier i Alta denne søndagen.

BUL besitter de kvaliteter vi forventet og det var et godt lag vi møtte i Finnmarkshallen. Det er beklagelig å vie kampleder så mye oppmerksomhet i et kampreferat fra en kamp mellom to gode velspillende lag, men fra vårt ståsted kunne det virke som at han ønsket å være beskrevet! Han blåste i stykker kampen og var konsekvent hjemmedommer - svakt rett og slett! Og om den nøytrale leser reagerer på dette kan vi opplyse om at dette er første gang vi ser oss nødt til å bruke ei slik vinkling på denne hjemmesia.

Nå venter returoppgjøret, lørdag kl.14.00 på krøllgresset og vi er gode hjemme! Uavgjort borte er et greit resultat og ikke minst er det kjekt å ha med seg et mål før returoppgjøret. Når kampen blåses i gang neste helg MÅ gjestene score mål. Vi håper folk er klare til å skape stemning på stadion kommende lørdag. SIK ønsker det! Noen ytret også et sterkt ønske om å få samme dommer i denne kampen. Han virket som en flott blåser for de med hjemmebane.

Vi ønsker å takke Mikalsen Installasjon og Nordic Intermaritim for deres støtte til denne reisen. Med deres støtte fikk spillerne en fin oppladning med gratis mat før kampen! Uten gode støttespillere hadde ting vært vanskeligere!

Hva synes du om kampen? Hvordan er trua før returoppgjøret? Si din mening her.