Gjestene fra Finnsnes var ubeseiret i cup- og seriesammenheng før cupkampen på Skjervøy. Det samme var vi etter uavgjort i seriepremieren og seier mot Fløya i cupen og 3 poeng mot Ramfjord sist helg.

Fokuset var å spille vårt eget spill i denne kampen, og det klarte vi utmerket i første omgang. Ingen stresset unødig med ball og vi klarte å trille fint både mellom leddene og på tvers i lagdelene. Ruben ble ofte brukt på sentral midtbane og han gjorde fine valg med ball og bidro til få brudd mot i første omgang.

Etter hvert som omgangen gikk skapte vi en rekke sjanser. Begge kantene var ofte høyt i banen og svingte legg, og også Lennart var aktiv i første omgang. Etter et angrep på høyresiden blir ballen slått hardt inn foran mål. Der har Roger posisjonert seg fint og kan bredside inn ballen med høyre(!) fot. 1-0.

Nok en gang viser vi oss fra vår farligste side på dødballsituasjoner. Svenn er ekstremt sterk i feltet og er først på ballen og header inn 2-0.

Like etter spille FIL rask fotball og etter en flott crosspasning kommer deres høyrekant alene gjennom og setter ballen forbi Jørgen, 2-1.

Vi svarer raskt, nok en gang etter dødball. Nevnte Svenn viser seg nok en gang da han setter inn sitt andre mål for dagen og øker ledelsen til 3-1. Verdt å nevne er at yngstemann Johansen ikke ruver høyest på sine to scoringer i dag, men er flink å posisjonere seg og må delvis bøye seg for å sette inn scoringene. Det lyser vilje av Svenn ved dødballer!

Vi legger på til 4-1 før pause, etter nok en dødball. Øyvind P er nok en gang på rett sted til rett tid og setter ballen over streken etter litt kluss i feltet.

Første omgangen er noe av det mest solide vi har vist i år. Flott angrepsspill og trygghet med ball! Slik ønsker vi å fremstå resten av sesongen.

I andre omgang virker det som om gjestene fra Finnsnes har innsett alvoret om de ønsker å by på trøbbel for oss. Dette klarer de bra, for innsatsen de viser etter pausen er mye bedre enn i første omgang.

Deres økte aktivitetsnivå gjør at vi får mindre tid med ball og de stresser oss til å gjøre feil. Det er derfor ikke tilfeldig at de scorer to mål og skaper liv i kampen. Med en halv time igjen er stillinga 4-3 til oss og spenningen lever. Målene kommer ikke av et konstant press, men som resultat av ubesluttsomhet i eget felt og etter en personlig feil.

Siste halvtimen er det vi som skaper de fleste store sjansene men FIL er oppe og viser seg de også. Spillet bølger og spenningen lever helt til siste slutt. De siste minuttene slår gjestene fra Lenvik mye langt og vi har bra kontroll siden vi ligger dypt og kompakt.

Vi kan slippe jubelen løs i det dommeren blåser for full tid. Denne kampen sier oss noe om sesongen som nylig er startet; det kommer til å bli jevnt! Finnsnes er tippet på toppen av tabellen og det de viser i andre omgang er det kvalitet over. Riktignok har deres keeper, Jørgen Vik(eks L/K), en god dag og gjør flere gode redninger. Vi for vår del har ikke råd å senke kvaliteten ett hakk før vi blir utkonkurrert - selv på hjemmebane.

Lørdag venter Fløya borte i serien. 1.kvalik i cupen viste at det blir et tett oppgjør der vi må ha fullt fokus for å kjempe om tre poeng!

Jørgen Pedersen; Lennart Waage, Øyvind Pedersen, Ronny Olsen, Øyvind Nilsen; Svenn Johansen, Ruben Kristiansen, Kim F. Johansen; Michael Stangnes, Morten Nilsen, Roger Bjørvik

Tore Skallebø for Øyvind Nilsen, Øystein Skallebø for Roger Bjørvik.