Vi vant på en dårlig dag vil kanskje enkelte påstå. Det påstår ikke SIK-nett! På en dårlig dag har vi ingen sjanse til å slå Ishavsbyen. I dag senket vi oss et lite hakk og det er nok til å lage spenning - selv på hjemmebane hvor vi er svært sterke.

Vi har den siste uka vært nøye i treningsarbeidet, for om vi ønsker å vinne fotballkamper i fortsettelsen ligger nøkkelen i gode treninger med stor innlevelse og konsentrasjon. Derfor var vi spente på å se om vi klarte å holde oppe trøkken og ikke falle nedpå etter en god periode.

Vi spiller stort sett alltid jevnt med Ishavsbyen; I fjor vant vi 2-1 borte(vi husker Reidar som falt over reklameskiltet da han scorte på overtid) og hjemme måtte vi nøye oss med 1-1. Sistnevnte kamp presset vi lenge, og noen av gjestene fikk krampe uten at vi klarte å score vinnermålet.

Vi kom bra i gang i dag. Trygghet med ball har vært en fellesfaktor for de kampene vi har spilt hjemme til nå i vår. Vi trillet ballen fint i bakre firer og rullet opp via Ruben på sentral midtbane. Vår første sjanse kommer etter corner. At keeper redder Ronnys heading er smått fantastisk. Litt Gordon Banks der! Svenn er også fremme med ei skummel heading som går utenfor.

Første scoring er et selvmål, der Stanga får kred for foranledningen. Han forserer på sin høyre side og hans skudd går via en motspiller og i mål, 1-0!

Kort tid etter slås ei feilpasning bak hos oss, og Byens spiss kan sette fart mot Jørgen. Han gjør ingen feil og utligner til 1-1. Dette står seg til pause.

Etter en fin start falt vi stygt nedpå siste halvdel. Vi ble upresise og gløden var ikke av den arten vi ønsker å være vedkjent.

Etter pause kommer vi brukbart i gang. Lennart er mer offensiv og kommer opp to-tre gang i starten uten at det blir store sjanser. Mot spillet skal Ishavsbyen ta ledelsen. På et gjennomspill feller vi deres spiller og det dømmes straffe. Jørgen er på straffen, men den går via hånda og i mål. 1-2, vi ligger under!!

På 5 minutter mobiliserer vi nok til å ta over føringa. Michael blir spilt fint fri av Ronny og avslutter flott med å slå ballen i bue over keeper, 2-2.

Neste scoring står Morten for. Roger slår et legg fra vår høyre side. I feltet står vår sterke spiss umarkert og stanger inn 3-2 på flott vis.

Nå er vi i siget og etter en dødball er Ronny sterkest. Avslutninga reddes av keeper, men denne gang vil vår stopper score - og det gjør han. Returen pirker han i nettveggen, 4-2. Vi virker å ro det i land.

Kort tid etter er Byen frempå igjen. Etter slapt press får deres midtbanespiller avslutte fra 16 meter. Han setter ballen utagbart i krysset. Vakkert, 4-3!

Etter dette har vi sjanser nok til å punktere men makter det ikke. Byen er fremme på visitter og er ikke ufarlige. Vi ror seieren i land og kan juble for fortsatt tabelltopp og tre poeng! Vi spiller ikke opp mot ønsket nivå, men poengene er like mye verdt uansett. Vi er fornøyde!

Jørgen Pedersen; Lennart Waage, Øyvind Pedersen, Ronny Olsen, Øyvind Nilsen; Svenn Johansen, Ruben Kristiansen, Kim F Johansen; Michael Stangnes, Morten Nilsen, Roger Bjørvik

Tore Skallebø for Svenn Johansen, Øystein Skallebø for Roger Bjørvik og Espen Larsen for Michael Stangnes.