Etter en god påskeferie stilte vi til kamp mot Skarp med spille- og vinnerlyst. Etter gode tester i forkant av påska har vi fått konstatert at fysisk sett holder vi godt nivå, og det skal ikke stå på fysisk kapasitet i kampene i 2008.

Etter oppvarmingen måtte Michael Stangnes kaste inn håndkleet pga. en skulderskade han pådro seg på trening sist onsdag. Inn kom Tore på indreløperposisjon, og Morten ble satt på høyrekanten.

Vi kom godt i gang mot Tromsøs eldste fotballklubb. Vi er flinke i presset og ballsikre Skarpspillere får ikke nevneverdig rom å boltre seg i. Vi er fremme flere ganger de første 20 minuttene, og etter et raid på vår venstre side får vi annulert en nettkjenning for offside. Øyvind Nilsen ble vinket av etter en kombinasjon på vår venstre side, dermed ble Øysteins scoring ikke godkjent. Tilskuere på tribunen påsto at annuleringen var feil!

Skarp går opp i føringen 1-0 etter 13 minutter. Bare to-tre minutter senere ruller vi opp årets kanskje flotteste angrep. Roger blir frispilt på sin venstre kant. Med sin presise venstrefot slår han hardt foran mål. På bakre stang kommer Morten på et helhjerta løp, og han setter ballen kontant mellom beina på tidligere SIK-keeper Tor-Inge Kristiansen.

Mot slutten av omgangen får Roger rødt kort. Etter en episode på vår venstre side hekter han en Skarpspiller liggende. En streng utvisning av dommer Halgeir Bertelsen. 1-1 holder seg til pause.

Vi går ut i andre omgang med mål om å være kyniske med en mann mindre. Likevel klarer vi ikke å holde tett bakover, for etter få minutter får Skarps midtbanespiller Vidar Higraff fulltreff og setter ballen utagbart i krysset. På 2-1 henvender Skarptrener Arne Nordang seg til kampleder Bertelsen og spør om vi kan sette innpå en ellevte mann slik at treningskampen kan fortsette med like mange mann på hvert lag. Bertelsen lar oss sette innpå en mann slik at de siste 40 minuttene går med 11 på hvert lag.

Utover i andre omgang er vi langt unna å spille på det nivået vi holdt i første omgang. Dette medfører at Skarp beviser nivåforkjellen på 2. og 3.divisjon. Vi skaper ingenting i andre omgang og er heller ikke gode nok bakover til å holde Tromsølaget unna. Da kampen er over har Skarp scoret 5, og vi har knapt en sjanse i andre omgang.

Vi kan dermed si oss svært fornøyd med første omgang, og siste halvdel av kampen kan vi ta lærdom av på enkle momenter som aggressivitet og vilje til å komme inn i kampen.

Likevel ingen grunn til å henge med hodet etter denne kampen. Vi holder godt nivå i første omgangen, og vi skal ikke forvente at vi slår lag fra høyere divisjoner - hvor mye vi enn ønsker. Det er nå 2 1/2 uke til cupen starter og med riktig fokus frem til den tid ligger alt til rette for at vi skal gi alle våre TiTo-motstandere skikkelig kamp.

Til denne kampen var Ronny(firmatur til England), Andreas og Michael(begge skadet) borte av de som har figurert i startelleveren i vinter. Pål er ute med jumpers knee og er enda ikke tilbake i trening.