Torsdag 18. juli møtte vi bydelslaget Mariehem SK fra Umeå. Laget spiller i svensk 2.divisjon, som tilsvarer norsk 3. divisjon. Det kan likevel bemerkes at svensk 2.divisjon kun har 4 avdelinger mens det som kjent er hele 24 avdelinger i norsk 3. divisjon.

Lagbilde Mariehem SK

Lagbilde Skjervøy IK

Etter å ha trent tre økter med formasjon og dødball var det tid for å hente det frem i kamp. I starten av kampen var det høyt tempo og etter kort tid fikk vi se ferdighetene til vertene fra Mariehem. Det er ikke tvil om at dette laget satt på bedre tekniske ferdigheter enn vi er vant til i tito-serien. På sin andre sjanse gikk vertene i ledelsen 1-0.

Etter scoringen klarte vi å komme mer med i kampen og kom til flere halvsjanser. Utligningen kom etter en corner fra Ruben. Kim kjemper på en ball på streken, men ballen blir klarert. På returen kan Øystein bredside ballen i mål fra 6 meter, 1-1. I episoden før målet ble Kim skadd i kneet og måtte kaste inn håndkleet. Skaden var ikke alvorlig, og Kim uttalte at han ville spilt videre om det var en seriekamp. Mot slutten av omgangen er det vi som har mest trøkk mot Mariehem's mål, men vi får ikke uttelling.

Mens vertene fra Sverige gikk i garderoben i pausen tok vi en kort prat før vi måtte hoppe opp og holde fotene i gang. Med mange økter i beina fryktet vi å stivne om vi ble kalde.

Starten av andre omgang fortsetter som slutten av første; vi leder an og har ballen mest. Likevel får vi en på tryne da Mariehem scorer etter en kommunikasjonssvikt i vårt forsvar. 2-1!

Kort tid etterpå får vi nok en gang bruk for dødballtreninga vi hadde kun timer før kampen. Etter en corner fra Stanga er Svenn høyest og header/skuldrer ballen i nettet og utligner til 2-2.

I denne perioden midtveis i omgangen er vi direkte gode og det er ikke tilfeldig at vår nyervervelse Richard Dahl(se egen sak: Solid forsterkning) knuser ballen i nettet med panna etter et frispark slått helt perfekt av Espen Larsen. Vi leder fortjent 3-2.

Vi klarer ikke å punktere kampen i vår gode periode, selv om vi har store sjanser. Mot slutten blir vi presset bakover og i det 90.minutt setter Mariehem inn siste mål for dagen med en chip fra 18 meter. Stillinga ender 3-3, et resultat vi sier oss fornøyd med, selv om vi synes vi hadde fortjent seieren.

Spillende trener Øyvind Pedersen som har mange års erfaring fra 1. og 2.divisjon var ikke i tvil; dette var 2.divisjonsnivå! Vi var langt tryggere med ball enn tidligere i år. I stedet for å slå oppspill på måfå trillet vi ballen i bakre firer til bevegelsene satt. Dermed blir det ikke så oppjaget som en tito-kamp har tendens til å bli. Om vi kan ta dette med til serien har vi en gylden mulighet til å hvile med ballen i stedet for å slå den bort til motstanderen for så å jage etter.

En positiv opplevelse altså, der vi ikke minst kan trekke frem dommertrioen som var av solid kaliber!